Šeherzada Delić i Naša stranka bilježe rast podrške, DF i Nezavisni blok padaju

Neki od kandidata na parlamentarnim izborima 2018. iz USK-a su ostvarili puno bolje, a neki puno lošije rezultate nego na lokalnim izborima 2016. godine.

Jedna od kandidatkinja koja je ostvarila bolje rezultate nego na lokalnim izborima 2016. je i kandidatkinja Naše stranke za Parlament Federacije BiH prof. Šeherzada Delić, koja je prema trenutnom stanju na listi Naše stranke za Parlament Federacije dobila  3.983 glasa, od čega 1. 715 glasova s područja Grada Bihaća, dok je na izborima 2016. osvojila svega 556 glasova.


Očigledno je da su građani Bihaća i USK-a  pružili podršku prof. Delić prije svega zbog nezadovoljstva stanjem u kantonu i državi, te njenoj dosljednosti u politici. 
Ne može se znati kako će nastaviti rasti podrška Našoj stranci i Šeherzadi Delić, ali je očigledno da će s jednim zastupničkim mjestom u Skupštini USK-a glas Naše stranke u Krajini biti čujniji, a samim time NS će imati bazu birača kojima su dosadile obične političarske floskule, te traže osobu koja kaže što misli, čak i ako će time stvoriti kontroverze, izgubiti prilike ili biti optužena za izdaju od strane lijevo orijentiranih stranaka.

Bilo kako bilo nakon kratkog predaha krece priprema za lokalne izbore 2020, a stranke iz krajine vec su u lovu za mladim i obrazovanim ljudima koji će im donijeti glasove. Prilog u tomu svjedoči i činjenica da je u Bihaću u nedelju održana osnivacka skupština nove stranke Živi Zid, dok je za 25.11. najavljena osnivačka skupština stranke Mirsada Hadžikadića.