Seks skandal na Balkanu: Nevaljale fotke profesorica i drugih uglednih dama osvanule na društvenim mrežama

Home

Seks skandal na Balkanu: Nevaljale fotke profesorica i drugih uglednih dama osvanule na društvenim mrežama


Nekoliko uglednih iz mjesta Vlasotince, koje se nalazi na jugu Srbije, a među kojima navodno ima profesorica i supruga uglednih mještana, našle su se u žiži seks skandala.

Društvene mreže Viber i Messenger preplavljene su eksplicitnim fotografijama ovih žena, a ko je autor i ko ih je pustio u virtuelni svijet, za sada se samo pretpostavlja. Policiji nije podnijeta prijava, pišu Novosti.

Povremeno se dešava da se na društvenim mrežama nađu poznate ličnosti "ko od majke rođene", ali je uglavnom riječ o dizanju popularnosti ili egzibicionizmu. Ono kroz šta ovih dana prolaze ove žene, teško je opisati, jer se ni u snu nisu nadale da će neko od partnera tako intimne fotografije poslati na uvid porodici, djeci, prijateljima i hiljadama neznanaca.

- Živimo u vremenu savremenih komunikacija koje podrazumijevaju razmjenu digitalnog sadržaja. Nažalost, mnogi ljudi nisu svjesni da putem društvenih mreža nisu zaštićeni. Često te fotografije budu predmet problema, a najčešće žrtve su djeca i žene. Nerijetko, posebno u manjim sredinama, mnogi takvi sadržaji nađu se u javnosti tako što vlasnici odnesu svoj računar ili telefon na servis, izgube telefon ili ih neko ukrade - kazao je Ivan Mladenović, IT stručnjak.

Upravo to se desilo jednoj od ovih žena, koja je u dugoj i stabilnoj vezi. Navodno, lokalni serviser kompjutera zloupotrijebio je povjerenje kada je njen momak odnio kompjuter u kome su se nalazile njihove intimne fotografije na popravku.

Ovakav oblik nasilja je veoma ozbiljan, jer je javno stigmatizovana, a njena bilo kakva odbrana svedena je na trpljenje poniženja i često surova kažnjavanja iz lokalne zajednice. Jedan od načina zaštite naših prava na internetu je donošenje i dosljedno sprovođenje zakona koji će da kažnjava tu vrstu nasilnika. U toj borbi važnu ulogu ima i širenje stava, prije svega, preko interneta i drugih medija, koji kaže da u slučaju ove vrste nasilja stigma treba da padne isključivo na nasilnika - objasnio je novinarima sociologinja Aleksandra Samokal-Jovanović.

Nijedna od ovih žena nije uradila ništa što ne radi većina ljudi, ali su imale peh što su naletjele na neku vrstu manijaka. Jednu od žena, čije su intimne fotografije objavljene bez njenog znanja, sada već bivši partner ucjenjivao je tim istim fotografijama kada je riješila da raskine s njim. Kada je vidio da neće promijeniti svoj stav, fotografije je poslao njenoj djeci, majci i svim njenim prijateljima za koje je znao.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

Tagovi
Objavio: Pet, 12/05/2017 - 15:01

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top