Seltik posljednja prepreka Sarajeva na putu do grupne faze, Kelti moraju pasti

sa
Svi smo podređeni jednom cilju i nadamo se da ćemo u tome uspjeti, kazao je Marinović

 

Sarajevo će večeras igrati jednu od važnijih utakmica u svojoj historiji. 

Bordo tim u Zenici u plej-ofu Lige Evrope dočekuje škotski Seltik. Sarajevo traži veliki trijumf i plasman i grupnu fazu nekog evropskog takmiečnje u historiji bh. fudbala.

 

Kvalitetna ekipa

Vinko Marinović prvi strateg Sarajeva, kaže da se njegova ekipa dobro pripremila za veoma kvalitetnog protivnika.

- Veoma kvalitetna ekipa i koja u svojim redovima ima veliki broj reprezentativaca. Igraju dosta dobro i u prvenstvu, znamo sve o njima. Promijenili su ekipu, dosta igrača je novih tu, promijenili su i sistem igre. Oni imaju u napadu sposobnosti da puno šutiraju, kao što su prošle godine uradili, to moramo oprezni i koncentrirani. To su kvalitetne ekipe, ne smijemo dozvoliti da nam padne koncentracija i da budemo maksimalno oprezni i spremni tokom cijele utakmice, naglašava prvi strateg Sarajeva.

Kako kaže, Škoti imaju pravo na svoja očekivanja, obzirom da najavljuju siguran prolaz, ali Sarajevo traži svoju računicu.

 

Dosta napredovali

- Moramo odigrati kvalitetno i da dođemo do toga da je naš fudbal dosta napredovao. Imamo mi svoj stav i optimizam pa vidjet ćemo sutra, ono što je sigurno da smo dosta motivirani, rekao je Marinović, koji se potom osvrnuo i na svoj igrački kadar.

Kako kaže, cilje je poznat. 

- Sušić je imao povredu u hodu se oporavlja i priprema. To je jedan od razloga i zbog nešto lošije igre protiv Budućnosti, on može mnogo bolje i očekujem sutra da bude na visokom nivou. Imamo 20 igrača i svi su spremni i nedostajat će nam sutra Rahmanović, moramo se okrenuti drugim opcijama i načinu igre. Svi smo podređeni jednom cilju i nadamo se da ćemo u tome uspjeti, kazao je Marinović.

 

Velkoski optimista

Krste Velkoski je u posljednje vrijeme igrao nešto manje, ali se očekuje da će protiv Seltika biti u startnoj postavi Sarajeva.

- Očekuje nas borba, svjesni smo šta nas čeka i šta nam donosi. Spremni smo i željno čekamo utakmicu kako bi napravili taj iskorak, koji ovaj klub toliko dugo čeka. Svjesni smo da imamo armiju navijača iza nas, minus je što sutra neće biti ovdje. Mi kao igrači trudimo se da odigramo najbolje, tako će biti i sutra, nadam se da će tako biti i sutra. Treba sutra da pokažemo da zaslužujemo ovaj dres i da uđemo u grupnu fazu, što smo sigurno i zaslužili i čekamo dugo na taj trenutak. Seltik je dobra ekipa, ali nije to ekipa koja je u vrhu evropskog nogometa, imaju svoje slabosti i moramo to iskoristiti i što da ne sutra pobijediti i težimo ka tome. Svi to od nas očekuju i toga smo svjesni, naglasio je Velkoski.