Senad Hadžić želi pješke na Hadž, ali nema ni jednu vizu

Home

Senad Hadžić želi pješke na Hadž, ali nema ni jednu vizu


 

Vijest da Banovićanin Senad Hadžić pješke kreće na Hadž, u nekim drugim okolnostima i sa drugim akterom, bila bi prvorazredna senzacija. 

Međutim, ako se zna da Hadžić ima dijagnosticiran hiperaktivni stupor, odnosno stalnu potrebu za kretanjem, priča dobija sasvim drugu dimenziju. Dalje, iole razuman čovjek zna da osim viza za zemlje kroz koje bi trebao proći, Hadžiću treba i viza za Hadž koja se dobija preko Rijaseta Islamske zajednice BiH, odnosno, Ureda za Hadž koji radi pri Rijasetu. 

Banovićani bliski Hadžiću tvrde kako o vizama nema govora, u što, obzirom na brojnost zemalja, materijalne mogućnosti i složenost procedure za dobijanje, nije teško povjerovati. 

Naš izvor u IVZ u Banovićima, koji je dobro upućen u ovaj slučaj tvrdi, kako Hadžić nije pribavio Hadž vizu. Sve, naravno, ukazuje na to da je riječ o još jednom u nizu simpatičnih poteza Hadžića u pokušaju da bude u centru pažnje ovdašnje javnosti. 

U tome je jedino uspio, proračunato izabravši da na put krene baš na pijačni dan, kad se u Banoviće "slije" na hiljade stanovnika okolnih sela i prigradskih naselja.

Izvor:DnevniAvaz

 

Objavio: Sat, 10/12/2011 - 17:46

Facebook komentari

Back to top