Sendi Tolić se obratio Turkoviću: Ti si ubio mog tatu

Home

Sendi Tolić se obratio Turkoviću: Ti si ubio mog tatu


Sendi Tolić (26) sin ubjenog Marija Tolića danas je u Sudu BiH u nastavku suđenja zločinačkoj organizaciji Zijada Turkovića izjavio da vjeruje da je Turković ubio njegovog oca.Sigurno vjerajum sa si ti ubica moga tate. Tjerali ste mog oca da ubije Mithata Mekića što on nije htio da napravi, jer on nije bio ubica kao što si ti- odgovorio je Sendi Tolić optuženom Turkoviću koji je insistirao da mu odgovori da li zaista vjeruje da je on mogao da ubije njegovog oca.


Sendi Tolić jučer je također ispričao da je Turković dugovao njegovom ocu 35.000 eura i da mu je jedne prilike dao hiljadu dolara.

Na današnjem pretresu saslušan je i Dino Osmanović koji Turkovića poznaje deset godina. Osmanović je kazao da je jedne prilike učinio uslugu Turkoviću, tako što je u jednoj banci uplatio 2.000 eura za Nikolaja Nikolova iz Bugarske.

Osmanović je također ispričao da je optuženi Fadil Aljović, nakon hapšenja Turkovića tražio novac od Šejle Turković da da izjavu u korist njenog supruga. Šejla je dala 2.000 KM, a Aljović je kod advokata Senada Krehe dao izjavu da Turković nema ništa sa ubistvom Mithata Mekića i Bolivijke.

Danas su saslušani i svjedoci Edin Ahmetspahić i Samir Bučan, vezano za prodaju BMW-a i njegovu popravku. Nastavak suđenja je 14. decembra.

Objavio: Wed, 07/12/2011 - 16:47

Facebook komentari

Back to top