Senzacija iz Latvije šokirala svijet: Ostapenko osvojila Roland Garros!

Home

Senzacija iz Latvije šokirala svijet: Ostapenko osvojila Roland Garros!

Tek što je napunila 20 godina Jelena Ostapenko osvojila je svoj prvi naslov u karijeri i odmah Grand Slam.

Jelena Ostapenko postala je prva latvijka teniserka s Grand Slam naslovom, nakon što je danas u finalu došla do pobjede nakon preokreta rezultatom 4-6, 6-4, 6-3 nad Simonom Halep iz Rumunije, kojom je ova 20-godišnjakinja postala najmlađom pobjednicom Roland Garrosa nakon Ive Majoli, koja je imala 19 godina i 300 dana kad je 1997. pobijedila u Parizu.

Latvijka, rođena samo dan nakon trijumfa Ive Majoli nad Martinom Hingis, na istom je terenu dočekala najveći trenutak u karijeri i već u osmom pokušaju osvojila svoj prvi Grand Slam trofej.

Halep je imala 1:0 u setovima, 3:0 i break-loptu za 4:0 u drugom setu. Devet poena dijelilo ju je od prve Grand Slam titule i svjetskog broja 1 koji bi preuzela od Angelique Kerber. Međutim, u tom se trenutku nešto zvijerski probudilo u djevojci koja je prije samo dva dana napunila 20 godina!

Ostapenko je najprije povezala četiri gema i povela s 4:3, a onda je s još dva oduzeta servisa osvojila drugu dionicu. U trećem je setu Halep povela s 3:1, no do kraja meča je ostala bez ijednog gema!

Ostapenko je za pobjedu zaradila 2000 bodova i 2,1 milion eura te će u ponedjeljak skočiti sa 47. na 12. mjesto WTA ljestvice.

Simoni Halep je ostalo 1200 bodova i ček na 1,06 miliona eura. Rumunka je poražena u svom drugom pariškom finalu, a time je propustila priliku u ponedjeljak zasjesti na čelno mjesto WTA ljestvice.

 

(Izvor: Avaz)

Objavito: Sat, 06/10/2017 - 17:18

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top