Šepić: Dodik i oni koji negiraju genocid u Srebrenici su beskrupulozni moralni kepeci

Nezavisni blok smatra sramotnim današnji postupak u Narodnoj skupštini RS-a stranaka sa sjedištem u RS-u u entitetskom parlamentu kojim negiraju genocid u Srebrenici.

Izjave i pokušaji Milorada Dodika da ponovo kopa po ranama žrtava genocida su anticivilizacijske i nisu kompatibilne sa demokratskim uređenjem i standardima modernih društava. Posljednja faza genocida je njegovo negiranje, ali ni Dodikove laži i skretanje pažnje, niti sramotan i neljudski odnos poslanika u NSRS-a ne mogu sakriti planetarnu istinu o Srebrenici.

Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka i poslanik u Parlamentu BiH, je izjavio:

''Pozivamo sve relevantne međunarodne organizacije u kojima je Bosna i Hercegovina članica da zaštite prava žrtava genocida i odbace ove očajne pokušaje političara u panici od gubitka vlasti. Milorad Dodik, beskrupulozni moralni kepec i njegov režim suočeni su sa traženjem istine o slučaju pokojnog Davida Dragičevića, pa zato skreće pažnju na druge teme. Ali mu to neće proći, jer u slučaju Dragičević Dodik ne može nacionalno izmanipulisati javnost u RS-u, jer i srpski narod želi pravnu državu i budućnost umjesto straha, policijskog entiteta i vraćanja u prošlost.''

 

(Press služba)