Šepić: Izetbegović i Novalić često paradiraju po Krajini, ali puteve grade drugdje

Home

Šepić: Izetbegović i Novalić često paradiraju po Krajini, ali puteve grade drugdje


Vlast u Federaciji je odlučila oko 209 miliona KM investicija, od čega je 107 miliona iz klirinškog duga, a ostalo iz akumulirane dobiti BH Telecoma, JP EP HZ HB, Međunarodni aerodrom Sarajevo te JP EP BiH, uložiti u infrastrukturne projekte širom FBiH, osim u Krajini.

Povodom ove teme oglasio se i Senad Šepić, nezavisni zastupnik u Zastupničkom domu Parlamenta BiH.

Pošto svoju nesposobnost i očit nepravedan odnos prema Krajini premijer i njegovi politički šefovi pokušavaju prebaciti na one koji nisu podržali nova poskupljenja i povećanje akciza na gorivo, a bilo ih je skoro dvije trećine u Parlamentu BiH, među kojima i zastupnici iz Krajine, radi javnosti imam obavezu komentirati.

Vlada u Federaciji je odlučila oko 209 miliona KM investicija, od čega je 107 miliona iz klirinškog duga, a ostalo iz akumulirane dobiti BH Telecoma, JP EP HZ HB, Međunarodni aerodrom Sarajevo te JP EP BiH, uloži u infrastrukturne projekte širom FBiH. Fino su to raspodijelili po nekim dijelovima Federacije, i bez opet, pogađate, Krajine! Time u vodu padaju sve priče, obećanja, paradiranja kroz Krajinu Bakira Izetbegovića i njegovih poslušnika – ovo je najbolji dokaz kakav je njihov odnos prema ovome kraju zemlje i koliko oni dobro žele našem narodu i Unsko-sanskom kantonu. Ljudima su podvaljivali priču kako je samo do akciza, te da će ako se usvoje akcize Krajinom teći med i mlijeko. Pa, evo, ja im predlažem da od ovih postojećih para i akumulirane dobiti prave puteve u Krajini, a da od akciza prave ove što Vlada FBiH predlaže.

Krajišnici su čestiti i samosvjesni ljudi i mi nećemo nasjesti na obične parole, vještačka radna mjesta, nepostojeće puteve, podmetanja i lažna obećanja. Vlast okupljena oko aktuelnog rukovodstva SDA u Sarajevu i njihovi poltroni u USK neće uspjeti prevariti naš narod. Krajina, ali i cijela BiH zaslužuju poštovanje i pravedniji odnos, zaslužuju nove puteve i bolju infrastrukturu kako bi naša omladina mogla graditi svoju budućnost u svom i na svom. Krajišnici ne traže povlašten status, nego samo pravedan status. Zadnjih 5 godina sam u Parlamentu BiH predlagao i nudio poštena rješenja u usvajanju Zakona o ravnomjernom razvoju i ulaganjima na prostoru cijele BiH i nikada nije bilo podrške od ovakve politike, predvođene gore pomenutim. Jer, nažalost, u mnogim drugim slučajevima, je sličan odnos nepravde i prema drugim krajevima naše zemlje. Zato, u Nezavisnom bloku smo se obavezali i utvrdili da je ravnomjerni regionalni razvoj i ulaganje na svaki pedalj zemlje, gdje nema općina koje vrijede više od deset drugih i gdje se prema svim ljudima u našoj zemlji želimo odnositi pravedno jedan od naših prioriteta i novom politikom ćemo dokazati da se budžetski novac, koji pripada svima, može trošiti pošteno i transparentno ravnomjerno u svim dijelovima Bosne i Hercegovine, napisao je na svojoj Facebook  stranici  Senad Šepić.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 23/09/2017 - 11:53

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top