Šepić: Ucjene Dodika i Čovića neće proći - BiH će opstati, a oni biti poraženi i poniženi

šepić
Saopštenje za javnost iz Nezavisnog bloka

 

 

Blokade koje najavljuju Dodik i Čović - SNSD i HDZ nisu ništa novo, te predstavljaju kontinuitet na razaranju zemlje.

Nezavisni blok smatra da takve politike nanose štetu svima u Bosni i Hercegovini, ali one ne mogu i neće proći. Ovakva blokada jasno predstavlja kršenje Dejtonskog sporazuma, Ustava BiH i zakona, te pozivamo Tužilaštvo BiH i OHR da zaštite poredak i stabilnost naše države, a od svih probosanskih i državotvornih snaga u zemlji očekujemo odgovoran i jedinstven stav protivljenja ovakvoj politici destrukcije i pokušaja destabilizacije u BiH.

“Bosnu i Hercegovinu nisu uspjeli uništiti Cvetković i Maček, Pavelić i Mihailović, nisu Milošević ni Tuđman, pa neće ni Dodik i Čović. Opsjednutost podjelom vlastite zemlje ozbiljna je politička autoimuna bolest. Bosna i Hercegovina kao država jedina pruža stabilnost i razvoj svim narodima i građanima, dok od blokada žive samo etno-nacionalisti koji su na dobrom putu da po Evropi i svijetu rasele pola Bosne i Hercegovine.

Genocid, najteži ratni zločini i udruženi zločinački poduhvat su naslijeđe Miloševića i Tuđmana. Onaj ko ih slijedi, svjesno se priključuje politikama koje je demokratski svijet davno odbacio i završiće ponižen i poražen kao što su završili i oni.”- izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

 

 

Press služba NB