Servisne informacije: Dvije lakše saobraćajne nesreće, te obavljanje poslovne djelatnosti van utvrđenog radnog vremena

hmgffh
U proteklih 24 sata na području Grada Cazina prikupljene su i obrađene sljedeće informacije:

Policijska stanica Cazin

Krivična djela

Nije ih bilo.

Javni red i mir

14:00 Klisa, svađa, vika, drsko ponašanje;

23:10 Ul. žrtava Domovinskog rata, obavljanje poslovne djelatnosti van utvrđenog radnog vremena;

23:20 Ul. generala Izeta Nanića, obavljanje poslovne djelatnosti van utvrđenog radnog vremena;

23:25 Pećigrad, obavljanje poslovne djelatnosti van utvrđenog radnog vremena;

23:35 Ćoralići, obavljanje poslovne djelatnosti van radnog vremena;

Saobraćajne nezgode

07:00 Brezova Kosa, 2 m/v, materijalna šteta, bez povrijeđenih lica; 10:30 Ćoralići, 2 m/v, materijalna šteta, bez povrijeđenih lica.

Vatrogasna jedinica Cazin

Zbog požara na dimnjacima u sezoni grijanja savjetujemo građanima da prilikom loženja vatre obrate veću pažnju i postupaju s krajnjim oprezom.

Izvještaj hitne službe Doma zdravlja

Pregleda - 94, Povreda - 0, Upotrebe saniteta - 3.

Vodosnabdijevanje

Zbog aktiviranog klizišta i pucanja vodovodnih cijevi na području grada od zgrade Suda pa prema Tatarima saobraćaj je i dalje obustavljen; vozi se alternativnim pravcima.

Elektrosnabdijevanje

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavieštava kupce da će zbog planiranih radova na elektroenerg. objektima 27. i 28.02.2020. doći do prekida u isporuci el. energije 06:00- 06:30 sati: Horozovići Misaljevići, Huremagići, Asfaltna baza, Separacija 1, Huremagić Betonara, Vodovod Džehveruša, Separacija Huremagić, Ciglana 1, Medik, RP Ćoralići, Fiko-Kenda, Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2 i Mlin, Mutnik 1 i 2, Begove Kafane, Hušići, Rajak i Razvoj.

Saobraćaj i putni pravci

Stanje na cestama 28.02.2020. u 06:30 sati Zbog kiše koja je padala tokom noći ili još uvijek pada saobraća se po mokrom kolovozu. Na širem području Prisike i Bosanskog Grahova, kao i na magistralnom putu Bosanski Petrovac-Drvar, te ponegdje u višim predjelima (Kupres, Vlašić) pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolovozu. Zbog jakog vjetra skrećemo pažnju na puteve BihaćBosanski Petrovac-Ključ i Bosanski Petrovac-Drvar. Upozoravamo na učestale odrone na brojnim dionicama i savjetujemo oprezniju vožnju. Na snazi su zimski uvjeti za vožnju, pa apelujemo na sve vozače da na put ne kreću bez zimske opreme, te da se prije polaska informišu o trenutnom stanju na putevima. Deminerski radovi izvode se od 07:30 do 16 sati na magistralnom putu Bosanski PetrovacKljuč (prevoj Lanište). Na ovoj dionici dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila. Na graničnim prelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja

Vodostaj rijeka i potoka

Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice je 97,00 cm.

Autobusne linije

Autobusne linije redovne bez kašnjenja.