Servisne informacije: Tuča, dva remećenja javnog reda i mira, četiri saobraćajne nezgode u protekla 24 sata

asd
Prema redovnom izvještaju Službe za civilnu zaštitu, Grad Cazin, o događanjima na području grada, jutros u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 20°C, dok je vodostaj Mutnice 70,00 cm.

Policijska stanica Cazin je imala šest intervencija u protekla 24 sata: dva remećenja javnog reda i mira i četiri saobraćajne nezgode. U Ulici cazinskih brigada došlo je do vike, galame, učestvovanja u tuči od strane dva lica, dok je u Ulici generala Izeta Nanića zabilježeno omalovažavanje OSL-a prilikom vršenja službene dužnosti.

Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, na lokalnom putu u Stijeni teže je povrijeđeno jedno lice prilikom sudara 2 m/v, dok je u Ulici Nurije Pozderca i u Crnaji evidentiran lakši sudar 2 m/v, pričinjena samo materijalna šteta na vozilima. Također, nezgoda sa dva učesnika zabilježena je i na parking prostoru na Ostrošcu, gdje su se sudarila 2 m/v. Nije bilo povrijeđenih.

Vatrogasna jedinica je imala mirnu noć bez intervencija.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 65 pacijenata, dok je sanitet korišten pet puta.

Kada je u pitanju vodosnabdjevanje, na osnovu posljednje analize vode koju je uradila ZU Zavod za javno zdravstvo USK-a, te na osnovu višednevnih praćenja vrijednosti mutnoće vode sa izvorišta Ljubijankići, ustanovljeno je da su vrijednosti mutnoće na ovom izvorištu u posljednja tri dana u dozvoljenim granicama. Zbog svega navedenog prethodna Preporuka o prokuhavanju vode prije konzumiranja se stavlja van snage, što znači da je voda sa izvorišta Ljubijankići sigurna za konzumiranje.

Elektrosnabdjevanje uredno, nema najavljenih radova.

Prema informacijama kojima raspolaže Informativni centar BiHAMK-a, frekvencija vozila u jutarnjim satima pojačanog je intenziteta, a vozače molimo za opreznu vožnju, prilagođenu uslovima na putu. Zbog visokih dnevnih temperatura, preporučujemo da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Na autoputu A-1 zbog radova na mostu na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova, dok se zbog rekonstrukcije silaznog kraka petlje Visoko iz pravca Sarajeva i uključnog kraka iz Visokog prema Zenici, saobraća usporeno, jednom trakom.

U toku su radovi u tunelu Crnaja (Konjic-Jablanica) zbog čega se u vremenu od 20 do 05 sati saobraća jednom trakom, naizmjeničnim propuštanjem vozila.

Radovi se izvode u tunelu Čaklovići na putu Tuzla-Kalesija (dionici Simin Han-Caparde), gdje se saobraćaj od 22 do 06 sati obustavlja i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo puteve: Srebrenik-Orašje (Ćehaje), Doboj-Rudanka i Hutovo-Stolac (Cerovica).

Pojačan je promet vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine na graničnim prelazima: Hum, Zupci, Deleuša, Izačić i Velika Kladuša.

Na ostalim graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta.