Servisne informacije: U Cazinu evidentirane dvije teške krađe

cazin
U Cazinu jutros je u 07:00 sati izmjerena je temperatura od 8 stepeni Celzijusa. Prema posljednjim dostupnim podacima na voda.ba vodostaj Mutnice je 83,00 cm.

Policijska stanica Cazin je u proteklih 24 sata zabilježila je dva krivična djela teške krađe na području Šturlića i Klise, dok remećenja javnog reda i mira  nije bilo. Kada je u pitanju sigurnost u saobraćaju, nije evidentirana ni jedna saobraćajna nesreća.

Cazinski vatrogasci su u protekla 24 sata imali četiri intervencije. U sva četiri slučaja se radi o požaru niskog rastinja, i to u PZ Ratkovac, Osredak, Crnaja te Liskovac i Tepići.

Povećan je broj šumskih požara i niskog raslinja te oprezno postupajte prilikom loženja vatre na otvorenom jer svako paljenje vatre na otvorenom veoma lahko može izmaći kontroli i stvoriti velike probleme pa dovesti i do ugrožavanja života i imovine.

Pomoć u Hitnoj službi Doma zdravlja Cazin zatražilo je u proteklom periodu 80 pacijenata dok je sanitet korišten tri puta.

Podružnica “Elektrodistribucija” Bihać obavještava kupce da će zbog planiranih radova doći do prekida u isporuci električne energije prema slijedećem rasporedu:

Dana 26.02.2020. godine

08:3011:30 sati trafo-područja: Slatina 1, 1, 3, 4 i 5, Semanići i Kapići 2,

10:30-13:30 sati: Željezara 1 i 2, 12:30-14:30 sati: Handanagići, Ostrožac brdo 1 i 2, Durići, Ostrožac Centar i Škola, Prošići 1, 2 i 3, Ostrožac grad, GSM Repetitor Sedra, Sedra, Srbljani, Gnjilavac 1, 2, 3 i 5, Durići, Delalići, Badići, Šukani, Tatari, Bajrići Skladište, GSM Gomila, Vodovod Sivići, Farma Musića Bare, Pilana Budo S, Donji Malići, Stijena 5 Ilijaševac, Bajrići, Zmajevac, Mehmedovići Podgredina, Stijena Vodovod Centar, Vilenjača Škola, Mehulići, Vilenjača Škola i Vodovod, Donji Nuhići, Podgredina 1 i 2, Sivići, Šolići, Donji Memići, Memića Brdo 1 i 2, Krehići Vodovod, Stijena 1, 2, 3 i 4, Hepići, Nuhići, Jakupovići, Miostrah 1, 2, 3, 4, 5 i 6, i GSM Miostrah, Ikanovići, Kličići, Herića Brdo, Polje 1 i 2, Selimovići, Brezik, Polje Vodovod, Čataci, Glogovac 1 i 2, Silići 1 i 2,

te dana 27. i 28.02.2020. godine

06:00-06:30 sati trafo-područja: Horozovići Misaljevići, Huremagići, Asfaltna baza, Separacija 1, Huremagić Betonara, Vodovod Džehveruša, Separacija Huremagić, Ciglana 1, Medik, RP Ćoralići, Fiko-Kenda, Ćoralići 2, Ćoralići Križ 1 i 2, Gornji Ćoralići, Gornji Kapići, Pekara Kapići, Lojićka 2 i Mlin, Mutnik 1 i 2, Begove Kafane, Hušići, Rajak i Razvoj.

Na jake udare vjetra ovoga jutra upozoravamo vozače na putnim pravcima Bihać-Velika Kladuša, Bihać-Bosanski Petrovac-Drvar i Tarčin-Sarajevo, kao i na putevima koji od Livna vode prema Glamoču, Kupresu i Bosanskom Grahovu. Skrećemo pažnju na učestale odrone zemlje ili kamenja i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Zbog deminerskih radova 07:30-16:00 sati na dionici Bosanski Petrovac-Ključ (prevoj Lanište) dolazi do 15-minutnih obustava saobraćaja uz 15-minutno propuštanje vozila. Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta. Zbog radova na izgradnji novog graničnog prelaza, od sutra (27.02.) obustavit će se saobraćaj na graničnom prelazu Deleuša-Vraćenovići).

 

Izvor: