Silovatelju i ubici trogodišnje djevojčice 40 godina zatvora

Home

Silovatelju i ubici trogodišnje djevojčice 40 godina zatvora


Viši sud u Zaječaru osudio je na 40 godina zatvora Vladicu Rajkovića (28) iz sela Vratarnica za silovanje i ubistvo trogodišnje Anđeline Stefanović, kao i za ubistvo Dragane Stanković (47).


Rajković, kome je izrečena maksimalna kazna prema srbijanskom zakonodavstvu, prilikom izricanja presude nije pokazao ni trunku kajanja i presudu je primio potpuno hladno, prenosi Blic.

Tužilaštvo je u završnoj riječi zatražilo od suda da Rajkovića osudi na maksimalnu kaznu zatvora od 40 godina zbog ubistva djevojčice i još 15 godina zatvora, jer ju je silovao.

Za ubistvo Dragane Stanković, Rajkovićeve komšinice, koju je prema navodima optužnice usmrtio nekoliko dana prije ubistva djevojčice, tužilaštvo je tražilo još 10 godina zatvora.

Prema srpskom zakonu, moguće je da sud izrekne jedinstvenu kaznu od ukupno 40 godina zatvora za sva krivična djela, jer Krivični zakon ne poznaje sabiranje kazni.

Majka Anđeline Stefanović rekla je ranije da za nju maksimalna kazna od 40 godina nije dovoljna i da bi voljela da ubica dobije doživotnu kaznu.

Rajković je na početku suđenja 7. marta priznao da je odgovoran za smrt trogodišnje djevojčice, ali je negirao da ju je ubio i silovao.

On je tvrdio da je djevojčicu, koju je oteo sa rođendana svoje jednogodišnje bratanice 9. jula 2016. godine, nosio na ramenima, te da su zajedno pali, negirajući navode optužnice.

Nakon što je oteo, Rajković je djevojčicu odveo do šume udaljene oko 700 metara od prvih seoskih kuća i tu je u jarku silovao. Obdukcija je pokazala da je dijete od posljedica silovanja zadobilo stravične povrede unutrašnjih organa.

Nakon toga, Anđelini je presudio udarcima kamenjem.

 

(Izvor: Srna)

Tagovi
Objavio: Tue, 04/04/2017 - 13:40

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top