fbpx Simbol priprema za odbranu od agresije na BiH: Počelo obilježavanje Dana formiranja čete TO MZ Stijena

Simbol priprema za odbranu od agresije na BiH: Počelo obilježavanje Dana formiranja čete TO MZ Stijena

Home

Simbol priprema za odbranu od agresije na BiH: Počelo obilježavanje Dana formiranja čete TO MZ Stijena


Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe na Šehidskom obilježju u Stijeni započeo  je program obilježavanja 25. godišnjice formiranja čete TO MZ Stijena.

Uz prisustvo brojnih boraca, porodica, mještana i predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti Grada Cazina i kantona u sali Osnovne škole "Stijena" prikazan je dokumentarni film iz 1992. godine, te održan bogat kulturni program.

Prisutnima se obratio organizator Smajo Halkić, Topalović, Mirsad Kaljiković, Esad Bašagić, a u ime Grada Cazina Jusuf Bajrektarević te Dževad Malkoč, ministar u Vladi USK-a.


- MZ Sijena kao druge mjesne zajednice dala je veliki doprinos u organizovanju i pripremi za odbranu od agresije. Borci su svoje živote, tijela i sebe ugradili u temelje države BiH na kojima se može dalje graditi vodeći računa o njihovom dostojanstvu i pravima. Poštivanje i proširenje prava boračkih populacija je stalna obaveza državnih institucija jer temelji moraju ostati čvrsti. Pravdom i istinom gradimo BiH kao državu jednakih šansi za sve građane,a to Cazin najbolje razumije, istakao je u svom obraćanju Bajrektarević.


Obilježavanje se nastavlja kulturnim i sportskim sadržajima.

 

(Cazin.NET)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 08/04/2017 - 07:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top