Sin ubio oca dok je spavao, pa nazvao brata

“Porodica ga je pronašla na krevetu u dnevnom boravku. Ležao je potrbuške, bio je pokriven dekom, a glava mu je bila smrskana”, ispričao je jedan od komšija 66-godišnjeg Drage Mezaka iz Đurđenovca u Hrvatskoj, koji je u nedjelju ujutro pronađen mrtav u svojoj porodičnoj kući u kojoj je živio s 39-godišnjim sinom Daliborom.

Policija je u nedjelju poslijepodne privela upravo Dalibora, kojega smatraju osumnjičenim za očevo okrutno ubistvo, piše Jutarnji.hr.

Prema neslužbenim informacijama, nesretni Drago usmrćen je s jednim ili više udaraca tupim predmetom u predjelu glave. Pretpostavlja se da je u trenutku smrti spavao.

Teško mi je govoriti o tome, jer sam s Dragom i općenito cijelom porodicom bio u jako dobrim odnosima. Međusobno smo si jako puno pomagali i bili jedni drugima na usluzi čak i za neke najsitnije potrebe. Istina, znao je popiti, ali u suštini je bio jako dobar čovjek na kojeg si se uvijek mogao osloniti – rekao je jedan od Mezakovih komšija, što je potvrdio i drugi, kazavši i kako je Drago bio skrbnik svome sinu Daliboru, koji je imao određenih zdravstvenih problema, a zbog kojih je završio samo osnovnu školu.

Prema informacijama do kojih je Jutarnji.hr došao u Đurđenovcu, Dalibor je u nedjelju ujutro oko 10 sati nazvao svoga starijeg brata koji s porodicom živi u Markovcu Našičkom i kazao mu da im je oca neko ubio.

Brat je vrlo brzo stigao do kuće, kao i Dragin brat te šurjak, a onda su pozvali Hitnu pomoć i policiju, koja je, uzgred, uviđaj obavljala i u ponedjeljak. Drago je već nekoliko godina bio u mirovini koju je zaradio u propalom DIK-u Đurđenovac, a otkako mu je supruga prije pet godina preminula od karcinoma, živio je s mlađim sinom.

Pretpostavlja se da je usmrćen u noći sa subote na nedjelju.