Sirijska porodica kćerki dala ime po Angeli Merkel u znak zahvalnosti

Home

Sirijska porodica kćerki dala ime po Angeli Merkel u znak zahvalnosti

Sirijska porodica koja se nalazi u Njemačkoj dala je ime kćerki Angela Merkel Mohammed u čast njemačke kancelarke Angele Merkel zbog njene politike "otvorenih vrata" za izbjeglice iz ratom uništene zemlje.

Djevojčica je rođena 16. augusta, a njena majka Asia Faray i otac Khalid Mohammed su u bolnici St. Franziskus u Munsteru odlučili da joj daju ime po Merkel.

"Angela Merkel Mohammed mirno spava u naručju svoje majke i nije uzbuđena zbog svog imena. Vjerovatno će sve shvatiti za nekoliko godina", navodi se na Facebook stranici pomenute bolnice.

Angelini roditelji su u Njemačku stigli 2015. godine zajedno s još četvero djece kada je Merkel otvorila granice izbjeglicama iz Sirije i Iraka.

Ovo nije prvi put da djeca izbjeglica dobijaju ime po njemačkoj kancelarki. Angela Merkel Ade je rođena u Hannoveru 2015. godine.

Politika kancelarke Merkel je uzrokovala pomiješane reakcije, neki je hvale, dok je drugi kritikuju. Napadi u Kelnu u novogodišnjoj noći 2015. godine, u kojima su izbjeglice silovale i pljačkale, dodatno su podijelili njemačko društvo. Kasnije je bilo i napada na izbjeglice.

 

(Izvor: Klix)

Objavito: Tue, 08/22/2017 - 10:19

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top