Sjajan potez bh. reprezentativca: Cijela Amerika bruji o fair playu Harisa Medunjanina!

Home

Sjajan potez bh. reprezentativca: Cijela Amerika bruji o fair playu Harisa Medunjanina!

Reprezentativac Bosne Haris Medunjanin napravio je sinoć sjajan potez kojim je postao fair play heroj u Sjedinjenim Američkim Državama.

U utakmici MLS-a između D.C. Uniteda i Philadelphia Uniona, pri vodstvu Philadelphije za koju Medunjanin igra rezultatom 1-0, došlo je do borbe za loptu između našeg reprezentativca i Luciana Acoste, fudbalera D.C. Uniteda.

Medunjanin je nakon ovog duela pao, dosuđen je faul, a sudija Sorin Stoica je pogrešno procijenio situaciju te je Acosti dao direktan crveni karton. Acosta je bio šokiran i ljut na sudiju, no poznato je da sudije svoje odluke ne mijenjaju. Osim ako ne dobiju sugestiju sa druge strane da to naprave. Medunjanin je prišao sudiji, objasnio mu cijelu situaciju, a ovaj je potpuno poništio svoju odluku o dodjeljivanju kartona Acosti.

“Prišao sam sudiji koji mi je rekao da me Acosta udario. Rekao sam mu da me nije udario, već samo blago gurnuo i da po mom mišljenju on nije uopće zaslužio karton. Sudija me poslušao i promijenio odluku. Smatram da moramo biti iskreni kako bi ova igra bila još bolja”, kazao je Medunjanin, koji je postao heroj američke javnosti i svojih saigrača.

Njegovu odluku da bude iskren sa sudijom podržao je i trener D.C. Uniteda Ben Olsen.

“Svakako da ću ovo dugo pamtiti. Jako ga poštujem zbog njegovog poteza. Pokazao je da je pored toga što je dobar igrač i sjajna osoba. Hvala mu na tome”, poručio je Olsen.

 

(Izvor: Sop.ba)

 

Objavito: Ned, 06/25/2017 - 10:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top