Sjajan UFC 213: Overeem savladao Werduma i dobio novu priliku za titulu (VIDEO)

Home

Sjajan UFC 213: Overeem savladao Werduma i dobio novu priliku za titulu (VIDEO)

Na fenomenalnom UFC-u 213 održanom u Las Vegasu opet su svi zaljubljenici u borilačke vještine došli na svoje.

Iako je glavna borba večeri između Amande Nunes, bantam prvakinje svijeta i Valentine Shevchenko otkazana zbog bolesti prvakinje, to nije umanjilo kvalitet borbi koje smo mogli vidjeti.

Nakon otkazivanja ovog meča, kao glavna borba je proglašena ona između Yoela Romera i Roberta Whittakera, koji su se borili za privremenu titulu u srednjoj kategoriji.

Oba borca su u ovaj meč ušli sa sjajnim nizom, Romero je imao osam uzastopnih pobjeda, dok je Whittaker imao sedam. Na kraju je Robert Whittaker sudijskom odlukom savladao odličnog kubanca za privremenu titulu i šansu za napad i borbu protiv aktuelnog prvaka Michaela Bispinga. 

U drugoj borbi koja nam je dala vjerovatno novog izazivača za titulu prvaka UFC-a u teškoj kategoriji Alistair Overeem je porazio bivšeg prvaka Fabricia Werduma većinskom odlukom sudija.

Bila je ovo njihova treća borba i druga pobjeda Overeema, koji je tako ponovo stekao priliku da dođe do pojasa protiv prvaka Stipe Miočića.

U ostalim borbama glavnog programa treba istaći pobjede Curtisa Blaydesa nad Danielom Omielanczukom jednoglasnom odlukom sudija, kao i Anthonyja Pettisa nad Jimom Millerom.

Rob Fon je savladao Douglasa Silvu gušenjem u drugoj rundi.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavito: Ned, 07/09/2017 - 10:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top