fbpx Skandalozno: Doktoricu udario nogom u glavu dok mu je pružala pomoć kćerki

Skandalozno: Doktoricu udario nogom u glavu dok mu je pružala pomoć kćerki

Home

Skandalozno: Doktoricu udario nogom u glavu dok mu je pružala pomoć kćerki


Policija iz Kozarca, kod Prijedora, jučer je uhapsila mještanina E.K. (40) zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo napad na ovlašteno službeno lice u vršenju službene radnje, nad doktoricom  B.G. iz Banje Luke, i oštećenje tuđe stvari na štetu Doma zdravlja u Kozarcu.

Tokom krim obrade i uviđajem na licu mjesta, kako su danas naveli iz CJB Prijedor, utvrđeno je da je E.K. u Dom zdravlja doveo kćerku kako bi joj bila ukazana ljekarska pomoć.

Tokom pružnja medicinske pomoće osumnjičeni je, kako je rečeno u policiji, prvo nogom udario u vrata ordinacije koja su bila zatvorena, ušao unutra i doktorici koja je pružala  medicinsku pomoć njegovoj kćerki nogom zadao udarac u predjelu glave.

Usljed udarca B.G. je zadobila povrede glave i potres mozga, zbog čega je pomoć potražila u Općoj bolnici u Prijedoru, gdje je privremeno zadržana.

O svemu je obaviješten tužilac Okružnog tužilaštva iz Banje Luke, uz čije konsultacije su preduzete istražne radnje, uviđaj, saslušanje osumnjičenog, krim obrada, te puštanje na slobodu osumnjičenog nakon završene uviđaja.

Policijski službenici preduzimaju i druge mjere i radnje u cilju kompletiranja predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci protiv E.K. biti dostavljen izvještaj za napad na službeno lice u vršenju službene radnje i oštećenje tuđe imovine.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Objavio: Wed, 05/04/2017 - 16:27

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top