Škaroruki Jugosloven !

Home

Škaroruki Jugosloven !


Dragan Čović je politički feniks. Svako malo oprži ga neka vatra u obliku optužnice za višemilionski kriminal, malverzacije i korupciju, ali se ovaj prosječni Jugosloven i dalje bez imalo srama predstavlja za poštena, slobodoumna borca za prava Hrvata i hrvatstva u BiH.

Piše : Faruk Ajdinović

Gledam tako nedavno prilog sa obilježavanja neke godišnjice formiranja tkz. “Hrvatski zajednice Herceg-Bosne”. Okupilo se na tom vampirskom balu ono malo generala HVO-a, ksenofoba i hercegovačkih protuha koje nije dohvatila haška optužnica. I raskokodakali se tako oni o svemu i svačemu. Šalju se topli pozdravi “braći u Hagu koja nevina čame u tamnicama”.  Na scenu onda stupa i škaroruki Dragan. U svom stilu, samodopadno, savitljivo počinje govor o tome kako je “HZ HB” zapravo bila dobra ideja i kako je treba oživjeti. Pljesak se lomi dvoranom u centru Mostara kojeg je nesretni Čović nedavno nespretno anektirao inekoj “stolnoj republici” koja se navodno ukazala negdje poslije Posušja, ali je odmah poslije Neuma netragom nestala.  I ne bi me toliko šokirala ova Draganova griješna obljuba sa Prlićem, Praljkom i ostatkom haške gerijatrije, da se odmah iza njega na pozornici ne ukaza njegov najljući rival i koonkurent, Božo Ljubić.

Ministar u pokušaju, Ljubić je upravo zbog neslaganja sa Čovom formirao HDZ “brojke i slova”, a sada je eto opet pojurio u krilo “sokolu” da se bolje ogrije od državni budžet kojeg će, prema svemu sudeći, i Čović i njegov pajdo biti lišeni u naredne četiri godine. I Ljubić je na pomenutoj manifestaciji “zgriješio” odavši počast koljačima iz Ahmića, pozdravivši ideju besramne podjele Bosne i Hercegovine, mahnuvši do haških kazamata svojim političkim ideolozima. Šta je od ovog perspektivnog političara i opozicije Čoviću napravilo političkog kućnog ljubimca u “Stolnom gradu” ostaje potpuni misterij. Čime li ga je Čović tako zadužio, saznat ćemo uskoro kad ponovo pukne tikve među HDZ-ovima jer će vjerovatno oba imati četiri godine hlađenja u opozicijama.

Na “herceg-bosanskom” partiju ukazao se i Niko Lozančić, potpredsjednik državnog parlamenta i “najhrvatskije u Hrvata”.  Njega sve češće viđamo po domaćim medijima, ali ga na stranima nema ni za lijeka. Možda zato što bi po prelasku državne granice bio uhapšen po važećoj tjeralici u RH zbog toga što je bez osnove sisao državne pare iz hrvatskog budžeta. Dakle, možemo govoriti o pravom sindromu kod Lozančića kojeg bi medicinari mogli nazvati : “Sindrom državnih budžeta” , a koji bi se očitovao kroz bezprizorno izvlačenje love iz kase po raznim osnovama. Bila je tu i Čovićeva sekretarica za vezu, Borjana Krišto. O njoj se zna samo da je neviđeni gubitnik i politička anemičarka. To će vjerovatno ostati, osim ako joj njen dobri drug Dragan ne pronađe neko toplo mjesto u okrilju “stolne prijestolnice”.

Šta još da vam pričam od Draganu Čoviću ?! Najbolje ništa. Sve će vam reći njegov upisni list sa prve godine fakulteta u Sarajevu. Kao što vidite, Dragan Čović je u rubrici narodnost upisao Jugosloven. To bi mu se i moglo oprostiti, jer se u 70-tim malo ko nije izjašnjavao kao Jugosloven. Ali misterija se razotkriva uz zaglušujući prasak kad ugledamo potpis našeg jarana Dragana koji je ni manje ni više nego napisan ćirlicom.  Da ne bude zabune, ćirilica je bosansko pismo, ali ga se Dragan zajedno sa svojom herceg-bosanskom ujdurmom baš kao i Bosne odrekao davno, davno.  I eto to vam je škaroruki Jugosloven Dragan. Njegova evolucija od Jugoslovena do Hrvata, od ćirilice do latinice je zamamna i šokantna, baš kao i činjenica da ga unatoč sijasetu dokaza niko nema hrabrosti osuditi za počinjeni kriminal. Pa neka nam živi “adeze” i neka nam živi “stolni Mostar” u kojem će “stolovati” Dragan, Jugosloven i Hrvat “sve po potrebi, kako se namisti u taj čas”.

Objavio: Pet, 02/12/2011 - 16:25

Facebook komentari

Back to top