ŠKOLA ZA POLICIJU: Edukativni program namjenjen policijskim službenicima USK-a

Home

ŠKOLA ZA POLICIJU: Edukativni program namjenjen policijskim službenicima USK-a


U Bihaću je u prostorijama Kantonalnog MUP-a održana radionica s ciljem upoznavanja prvenstveno policijskih službenika sa temama „Sigurnost u obrazovnim institucijama“  i „Obrada lica mjesta krivičnog djela“.

Partner u ovom projektu su Fakultet za kriminalistiku, kriminologiju i sigrnosne studije, Ministarstvo unutrašnjih poslova, Ministarstvo obrazovanja, nauke, kulture i sporta Unsko-sanskog kantona te  medijski pokrovitelj je RTV USK.

Policijski službenici, njih oko 100-njak je prošlo ovaj edukativni program te uspješno obavljaju svoje poslovne zadatke u suradnji sa zajednicom, te profesorima i pedagozima obrazovnih institucija.

Ova ljetna škola „Obrada lica mjesta krivičnog djela“ je  unaprijedila znanje ciljnoj grupi tj. stekli su vještine o pravilnom postupanju sa pojedinim vrstama tragova upravo na polju obrade krivičnog djela, a u cilju kavalitetnog vršenja uviđaja i vođenja istrage. Dok je cilj ljetne škole „Sigurnost u obrazovnim institucijama“ je da ciljna grupa unaprijedi svoja postojeća znanja iz oblasti efektivnog i efikasnog djelovanja u slučajevima kriznih situacija u školama i djece u riziku.

Ovakve edukacije su uvijek dobrodošle u našem društvu i nadamo se da će ih uskoro biti više.

 

(Cazin.NET)

 

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 18/05/2017 - 12:31

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top