10 KORAKA DO OPTIMALNE TEŽINE I ZDRAVOG TIJELA

Škola zdrave ishrane u Cazinu: Prijave u toku, broj mjesta ograničen

Škola zdrave ishrane u Cazinu: Prijave u toku, broj mjesta ograničen

Možda ste pokušali razne dijete ili isprobali određene savjete kako izgubiti kilograme i vidjeli ste da dugoročno ne možete izdržati. 

Možda ste sigurni da ne jedete puno, a da je gojaznost ili pretilost i dalje prisutna. Možda nemate problema sa viškom kilograma, ali imate celulit, masne naslage, izražen stomak. Možda ste izbacili neke od namirnica iz prehrane, ali se rezultati nisu pokazali. Možda imate određene probleme poput žgaravice, loše probave, umora, razdražljivosti, nedostatka koncentracije, kožne probleme i sl, a ne možete ih se riješiti. Možda se jednostavno niste ni usudili da pokušate mijenjati prehranu jer vam se čini da je to nemoguće.

Prvi i osnovni razlog je što ne možete sami uspjeti u tome, treba vam grupa istomišljenika što ćete dobiti kroz ovu školu. Drugi razlog je što svaki od do sad ponuđenih savjeta traži puno odricanja i otežan način života u pogledu prehrane. Treći realan razlog je da je zdrava prehrana koju u zadnje vrijeme savjetuju stručnjaci preskupa za naš standard života. Četvrti razlog je što pri povratku na svakodnevnu ustaljenu prehranu dobijemo ponovo iste kilograme ili čak i više. I još puno razloga.

Kroz 10 koraka ove škole postepeno usvajajte dobre i izbacite loše prehrambene navike uz odgovarajuću pomoć. Na prvom susretu dobit ćete karton za praćenje tjelesne težine i sedmično praćenje vaših prehrambenih navika. Pri svakom susretu imate priliku da usvojeno znanje primijenite tokom sedmice i da pratite zajednički napredak. Ovo nije dijeta niti režim prehrane o kojem ste do sada čitali. Ovo je novi plan prirodne i jednostavne prehrane usklađen prema građi tijela i prirodi koja nas okružuje, a shodno našim mogućnostima.

Neke od tema o kojima se govori u školi:

  1. Analiza navika u prehrani i njihov uticaj na psihofizičko stanje,
  2. Poznate dijete o kojima čitamo – prednosti i nedostaci,
  3. Najveća zabluda u prehrani,
  4. Prirodna prehrana na osnovu građe tijela i prirode koja nas okružuje,
  5. 10 prirodnih koraka do optimalne težine i zdravog tijela,
  6. Kako kombinirati namirnice i u kojim omjerima,
  7. Količina jednog obroka za žene i muškarce i broj dnevnih obroka, itd.


Škola zdrave ishrane u Cazinu održavat će se tri mjeseca po 3 školska sata jedanput sedmično u odgovarajućem terminu za sve polaznike.

Pročitajte:
DOBRI LJUDI JOŠ POSTOJE: Fotografi iz Linza novčano pomažu bolesnog Cazinjanina Hasu Majetića

Prijave se primaju 7 dana od dana objavljivanja, tačnije od 13.02. do 20.02.2017. godine; 20. februara počinju prvi časovi.

Školu organizuje ŽEO Iskre Bihać u saradnji sa Odjelom za brak, porodicu i ženski aktivizam IZ Cazin. Mjesto održavanja je Medresa "Džemaluddin ef. Čaušević" Cazin.

Prijave na e-mail: [email protected] ili br.mob. 061 589 221 (Nermina).

Cijena je 48 KM mjesečno. Uplatu je neophodno izvršiti pri upisu.

 

Šta kažu polaznici prve i druge škole zdrave prehrane, održane u Bihaću?


Primarijus dr. Zemira Korčić: "Škola zdrave prehrane daje cjelovit prikaz različitih pravaca prehrane sa osvrtom na hemijski, biohemijski sastav i interakciju svakodnevnih namirnica uz kontinuirano poređenje sa prehranom drevnih naroda i osnovnim principima prehrane vječne istine što otvara puteve kreiranja vlastite prehrane u okviru postojećih mogućnosti. Shodno tome, i zdravi i bolesni mogu naći odgovor za različite poremećaje organizma koja su gotovo uvijek povezana sa prehranom."

Dr. Aida Bajraktarević, specijalistica pedijatrije: „Bez ikakvog pretjerivanja ovaj novi način prehrane me pretvorio u drugačiju osobu. Postala sam dosta raspoloženija, nestala je ona težina i bezvoljnost, manje je umora i lakše se nositi s njim, ostao je onaj zdravi fizički umor. Izgubila sam višak kilograma a već sam bila izgubila nadu da ću ikad to uspjeti jer sam se uvijek vrtila u krug. Trebala mi je ova čarobna formula da shvatim gdje griješim u pokušaju da izgubim kilograme. Sretna sam što sam bila dio ove ekipe, Zineti se ne mogu zahvaliti dovoljno što nas je naučila da na hranu gledamo drugačije. Nije najvažnije zadovoljiti samo osjećaj gladi. Uglavnom sve se lakše može postići zajedno, u grupi.“

Nastavnica Seada Saltaga i košarkaška trenerica: „Ja sam uz ovu zdravu prehranu dobila puno energije, izgubila bolove u leđima, očistila kožu tijela i lica i, naravno, izgubila kilograme.“

 

(Cazin.NET)

Click on a tab to select how you'd like to leave your comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.