Školsko takmičenje: Učenici iz Ključa najsvjesniji opasnosti od mina

Home

Školsko takmičenje: Učenici iz Ključa najsvjesniji opasnosti od mina


Učenici Osnovne škole Velagići iz Ključa pobjednici, Brekovice iz Bihaća drugoplasirani, a Skokova iz Cazin na trećem mjestu, krajnji je ishod kantonalnog takmičenja učenika sedmih razreda osnovnih škola na temu Svjesnost o minama, čiji je organizator kantonalni Crveni križ.

Iako su  svi učesnici došli sa namjerom da pobjede i da predstavljaju svoju školu, općinu i kanton, prvo na federalnom zatim i na državnom nivou, svi su saglasni u tome da primarni cilj nije pobijediti, nego skrenuti pažnju na svoj problem i prenijeti drugima znanje o minama, koje su stekli pripremajući se za ovo takmičenje.

Već četrnaestu godinu za redom kantonalni crveni križ realizira ovo takmičenje, s ciljem da se skrene pažnja na najveće zlo koje je ostalo iza rata. I ovog puta su istakli da je jako važno da se djeca upoznaju sa ovim velikim problemom koji je rasprostranjem na području cijele države.

Pobjednici kantonalnog takmičenja na temu Svjesnost o minama, nastupit će i na federalnom takmičenju, a u Crvenom križu se nadaju da će se ponoviti prošlogodišnji uspjeh kada su učenici iz osnovne škole Cazin, postali federalni ali i državni pobjednici Bosne i Hercegovine.

rtvbihac

Objavio: Čet, 08/12/2011 - 17:34

Facebook komentari

Back to top