Skoro savršeni zločin: Ubio je i namjestio da je uragan odnese (VIDEO)

Crystal McDowell iz Houstona je nestala 25. avgusta nakon što je napustila kuću svog dečka. Njen bivši suprug Steven pojavio se na sudu nakon što je policiji priznao da ju je ubio.  

Crystal je živjela sa Stevenom jer su joj radnici obnavljali dom te je hodala s drugim muškarcem Paulom Hargraveom.

U vezi su bili tri sedmice. Vjerojatno je to bio motiv ubistva. Steve McDowell je u pritvoru i određena mu je kaucija od 500.000 dolara.  

Steven McDowell (44) je rekao policiji da je svoju bivšu suprugu Crystal Seratte McDowell (37) zadavio u dnevnom boravku dok su njihova djeca stara 8 i 5 godina spavala u susjednoj sobi.

Policija tvrdi da djeca nisu ništa vidjela. Par se razveo u junu. Crystal je 25. avgusta otišla od dečka i trebala je uzeti djecu. Ubijena je neposredno prije udara uragana Harvey.

- Mislim da je Steven dobro znao što radi. Znao je da dolazi oluja i nadao se da će mu ona pomoći sakriti tragove - uvjeren je Crystalin dečko Paul.

Kompinica kaže da je par ostao blizak i nakon razvoda te da je Steven bio jako dobar otac. Steven je policiji rekao da je mrtvo tijelo žene bacio u šumu.

Četiri dana nakon nestanka Crystalin Mercedes je pronađen na poplavljenom parkiralištu ispred motela. Djeca su, nakon što je Steven uhićen, smještena kod rođaka, piše Daily Mail.

 

(Izvor: Avaz)