Skup SDA u Banovićima: Nije se smjelo dozvoliti da Vlada na čelu s Begom Gutićem bude smijenjena

U Banovićima je održan skup SDA pred oko 500 članova i simpatizera ove stranke koji su poslali jasnu i nedvosmislenu podršku predsjedniku povjereništva OO SDA Banovići Begi Gutiću, stranci SDA te Bakiru Izetbegoviću predsjedniku SDA BiH.

Delegacija SDA je odala počast položivši cvijeće na spomen obilježje poginulim borcima i šehidima, nakon čega je nastavljen protokol i održana je javna tribina.

Predsjednik povjereništva OO SDA Banovići Bego Gutić istakao je da formiranje novih političkih partija na ovim prostorima jeste pokušaj falsifikovanja ideja Alije Izetbegovića i Sulejmana Tihića i falsifikovanje ideje i ciljeva SDA. Također je izrazio svoje zadovoljstvo zbog prisustva Safeta Softića, Banovićanina, koji je nakon skoro šest godina ponovo dobio priliku da se obrati članovima SDA Banovići.

Amir Fazlić, predsjednik kantonalnog povjereništva SDA TK dao je na značaju ovom skupu ističući važnost patriotizma koji posjeduju pristalice SDA i dao je podršku Begi Gutiću i Safetu Softiću u predvođenju procesa unutar SDA na prostoru Banovića.

Fahrudin Skopljak, bivši ministar u Vladi TK istakao je kako ne sumnja u pobjedu SDA na narednim izborima ukoliko se uzme u obzir da su politički protivnici dosadašnjim djelovanjem pokazali da su nesposobni i da misle glavom Mirsada Kukića.

Denijal Tulumović, profesor na Medicinskom fakultetu i načelnik Interne klinike UKC Tuzla te predsjednik OO SDA Živnice istakao je da je počašćen prilikom da govori u Banovićima s obzirom na dosadašnju politiku koja je vođena, a nije bila politika ravnomjernog razvoja i nije bila politika pružanja jednakih mogućnosti svim općinama na području Tuzlanskog kantona.

Minela Agić, članica AŽ KO SDA TK, kazala je da su mnogi veliki bili SDA i otišli i time nisu naudili SDA, te uvijek kada su veliki izlazili iz SDA, SDA je iz toga izlazila jača i snažnija.

Šefik Džaferović, potpredsjednik SDA BiH istakao je važnost očuvanja jedinstva unutar SDA, jer jedino jaka SDA znači i jaku državu Bosnu i Hercegovinu. Također je dao podršku radu OO SDA Banovići u narednom periodu i kazao kako se nije smjelo dozvoliti da Safet Softić bude protjeran iz Banovića niti se smjelo dozvoliti da vlada na čelu sa premijerom Gutićem uprkos odličnim rezultatima bude smijenjena. 

Safet Softić, potpredsjednik SDA BiH je kazao da samo jedinstvena politika koju građani podržavaju može poraziti politiku sujete, sebičnosti i narcisoidnosti koju su do sada vodili sada već bivši članovi SDA.