Skupština RS prekinuta, nastavak u srijedu

Home

Skupština RS prekinuta, nastavak u srijedu


Skupštinski Kolegijum postigao je dogovor da za večeras bude prekinuto zasjedanje Skupštine Republike Srpske, uz najavu da će nastavak biti održan u srijedu u podne.

Prije nastavka skupštinskog zasjedanja održat će se ponovo Kolegij na kome će se znati da li će i kada se voditi rasprava o revizorskim izvještajima, prenosi BN.

Do prekida u radu Skupštine RS je došlo nakon što su poslanici opozicije zaprijetili da će fizički spriječiti rad parlamenta zbog nepoštovanja zakona i ustava, nakon čega su "zauzeli" u skupštinskoj sali prostor gdje je mjesto rukovodstva NSRS.

Nećemo dozvoliti da se rad Skupštine održava na ovaj način sve dok se ne bude poštovali zakoni i dok na dnevni red ne stavite izvještaj Glavne službe za reviziju javnog sektora RS. Na najbrutalniji način ste onemogućili da raspravljamo o tom, jednom od ključnih dokumenta - revizorskom izvještaju - rekao je večeras poslanik NDP-a Dragan Čavić. 

Nakon toga su zauzeli prostor na kojem je skupštinsko rukovodstvo, namjeravajući blokirati rad parlamenta.

Ipak, nakon sjednice kolegija, odlučeno je da se sjednica za večeras prekine. 

Poslanik SDS-a Vukota Govedarica je rekao da je ovo odgovor “na nasilje koje trpe u parlamentu, te da traže poštovanje ustava i zakona” i dok njihovi zahtjevi ne budu ispunjeni neće biti skupštine..

 

(Izvor: BN)
 

Objavio: Tue, 12/09/2017 - 21:50

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top