Home

Slovenci žele Rifeta Kapića

27 May

Slovenci žele Rifeta Kapića

Kompletnu je sezonu briljirao.

Najzaslužniji je za plasman svog tima u Ligi Evrope.

Našao se u idealnom timu slovenačke lige. Na meti je italijanskih i drugih evropskih klubova, ali Rifet Kapić nije, čak niti na širem spisku selektora Mehmeda Baždarevića.

I ne treba čuditi ako krajiški nogometni virtuoz uskoro postane Slovenac. Naš portal saznaje kako je već pokrenuta procedura dobivanja slovenačkog državljanstva. I da bi ga u Nogometnoj “zvezi” Slovenije rado vidjeli u zelenoj majici. Neupitne nogometne kvalitete, sposobnost da igra kao vezni, polušpic i krilni napadač, njegova i porodična želja da igra samo za Bosnu i Hercegovinu, sve to nije bilo dovoljno da se nađe na spisku koji liči “popisu stanovništva”.

Nemojte “hejteri” sutra, prekosutra, ukoliko Kapić zaigra iz nužde za Sloveniju, kriviti mladića, koji se, isključivo kontinuirano kvalitetnim igrama nudi selektoru. Krivac neće biti Kapić već struka u NSBiH.

Lakše bi Kapić podnio da su mu javili da nema dovoljno smještajnih kapaciteta u sportskom centru u Zenici, nego što je bez ikakva objašnjenja izostavljen. Vrijeme će brzo pokazati zašto su šansu dobili neki u jeseni karijere, umjesto igrača koji bi mogli koristiti desetak godina državnom timu. U Gorici, u kojem je glavna vedeta ,ističu Kapića kao pozitivan primjer “mladića koji je došao s jednom torbom, a onda postao glavni igrač u ligi”.

Pohvale Senijada Ibričiča, Enesa Demirovića, Zlatka Zahoviča i drugih nogometnih znalaca trebale bi imati posebnu težinu. No, oni nisu menadžeri, a ni selektori…

 

(Izvor:sportske.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top