Slučaj iz Dervente šokirao BiH: Pohotni djed unuke dodirivao i tražio od njih da ga spolno zadovolje

Home

Slučaj iz Dervente šokirao BiH: Pohotni djed unuke dodirivao i tražio od njih da ga spolno zadovolje


Policija je uhitila 67-godišnjeg S. M. iz Dervente zbog sumnje da je dvije unuke školskog uzrasta dodirivao po intimnim dijelovima tijela i tražio od njih da ga spolno zadovolje.

 

Izvor blizak istrazi je kazao da  nije bilo spolnog odnosa između djeda i djevojčica, piše “Dnevni list”.

Djevojčice nisu sestre, a kod djeda su ponekad znale da dođu u posjetu, rekao je ovaj izvor.

Prema neslužbenim informacijama osumnjičeni je otprije poznat po činjenju sličnih kaznenih djela. Prema nepotvrđenim informacijama koje su prenijeli i neki mediji on je zbog silovanja proveo u zatvoru osam godina tokom devedesetih.

U Policijskoj upravi Doboj nisu navodili detalje, ali potvrdili su da je S. M. uhapšen zbog sumnje da je počinio krivično djelo spolno nasilje nad djetetom.

Ovaj slučaj policiji je prijavljen 5. maja ujutro nakon čega je odmah pokrenuta istraga u cilju utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja. Istog dana oko 21 sat otkriven je počinitelj i priveden. Nakon kriminalističke obrade osumnjičeni je uz izvještaj koji ga tereti za spolno nasilje predan u nadležnost Okružnog javnog tužiteljstva Doboj, priopćili su iz Policijske uprave Doboj ne navodeći više detalja.

U ovoj policijskoj upravi su naglasili da zbog osjetljivosti slučaja i zaštite djece nisu u mogućnosti da iznose detalje i više informacija.

Istragu policija vodi u suradnji sa Centrom za socijalni rad i obrazovnom ustanovom koju djevojčice pohađaju, rekli su u PU Doboj.

Saznajemo da je za osumnjičenog S. M. nakon ispitivanja u dobojskom Okružnom tužiteljstvu zatraženo određivanje jednomjesečnog pritvora.

Prema podacima policije broj ovakvih i sličnih kaznenih djela je u prva tri mjeseca ove godine u odnosu na isti period prošle godine smanjen za 72 posto. Registrirani su po jedan slučaj pokušaja silovanja i obljube nad nemoćnom osobom.

 

(Izvor: Dnevni list)

Objavio: Pon, 08/05/2017 - 10:05

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top