Službenici Policijske stanice zabilježili su jedno krivično djelo

L

Hitna služba Doma zdravlja Velika Kladuša u proteklom periodu pružila je zdravstvenu zaštitu za 84 pacijenta. Dežurne doktorice Amra Zulić i Indira Bukvarević na dalje liječenje u KB Bihać uputile su jednog pacijenta.

Službenici Policijske stanice zabilježili su jedno krivično djelo, jedan slučaj narušavanja javnog reda i mira i tri saobraćajne nezgode gdje je jedno lice zadobilo lakše tjelesne povrede.

Vatrogasci su, prema riječima dežurnog Okanovića, intervenisali u ranim jutarnjim satima na čišćenju kolovoza nakon saobraćajne nezgode u naselju Barake. Intervencija je trajala od 3:40 do 4:40h.

Frekvencija vozila je slabijeg intenziteta, a zbog visokih dnevnih temperatura iz BIHAMK-a savjetuju da se na duža putovanja kreće u ranim jutarnjim ili kasnim popodnevnim satima.

Danas se našoj zemlji očekuje sunčano vrijeme. Dnevna temperatura zraka od 27 do 33, na jugu do 36 °C.

Prijepodnevni sati će biti ugodniji od drugog dijela dana, kada će se pod uticajem vrućeg i sparnog vremena, kod hroničnih bolesnika i meteoropata javiti tegobe poput malaksalosti, promjene raspoloženja, glavobolje. Poželjno je izbjegavati duže zadržavanje na suncu jer će vrijednosti UV indeksa biti vrlo visoke, konzumirati dovoljno tečnosti, laganiju hranu, te se pridržavati preporuka nadležnih službi. Lošiji san usljed nedostatka svježine u noćnim satima, također bi mogao dodatno kvariti opću sliku.

U spomen na dan kada je, prije tačno 35 godina, na snagu stupila Konvencija Ujedinjenih naroda protiv mučenja i drugih okrutnih, neljudskih ili ponižavajućih postupaka ili kažnjavanja, 26. juna obilježava se Međunarodni dan podrške žrtvama mučenja.

Također, Generalna skupština UN-a proglasila je 26. juni Međunarodnim danom borbe protiv zloupotrebe droge i nezakonite trgovine drogama, , kao izraz svoje odlučnosti jačanja djelovanja i suradnje u borbi protiv zlouporabe i trgovine drogama.