SLUŽBENO: RK Krajina Cazin od naredne sezone u Prvoj ligi F BiH

Home

SLUŽBENO: RK Krajina Cazin od naredne sezone u Prvoj ligi F BiH

Rukometni klub Krajina Cazin od naredne sezone više nije član Premijer lige BiH.

Jučer je u Doboju održana sjednica Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH gdje su donesene neke bitne odluke a tiče su takmičenja za narednu sezonu. 

Ono što najviše zanimalo Cazinjane jeste broj klubova koji će činiti sastav Premijer lige BiH. Za sada je sigurno da Cazin više nema premijerligaša, te RK Krajina narednu sezonu nastupa u Prvoj ligi F BiH grupa sjever. Podsjetimo, Krajina je proteklu sezonu u Premijer ligi BiH završila na 12. poziciji.

Cazinski klub je već započeo formiranje ekipe za narednu sezonu, o čemu ćemo uskoro iznijeti više detalja.

Iz protekle sezone 9 klubova će se takmičiti i naredne godine u najjačem bh. rukometnom takmičenju, te će još četiri kluba pridružiti se ovom društvu.

Na mjesto generalnog sekretara postavljena je Šejla Tančica. Tančica će ovu funkciju obavljati kao VD u naredna tri mjeseca, kada će biti donesena odluka ko će ovu funkciju obavljati zastalno.  

Muška liga će ove sezone imati 13 klubova, odlučeno je na sjednici, a ždrijeb će biti održan 19. augusta na turniru u Doboju. Početak lige zakazan je za 16. septembar. Vrijedi istaći da će komesar biti iz redova RS Herceg-Bosne. 

Što se tiče izvještaja selektora Šumana, on na današnjoj sjednici nije razmatran te će priliku za to imati također u Doboju. Gordan Muzurović obavljat će funkciju direktora reprezentacija u obje konkurencije. 

Donesena je još jedna izuzetno bitna odluka u vezi ženske rukometne reprezentacije, koja bi trebala dobiti selektora u narednom periodu, a njegovo ime bit će obznanjeno nakon konsultacija s klubovima. Čini se da se stvari u bh. rukometu kreću s mrtve tačke te se nadamo da stižu bolji dani.

sport1.ba / cazin.NET

Objavito: Pet, 07/21/2017 - 09:38

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top