Snažna eksplozija potresla Kabul, desetine ranjenih

Home

Snažna eksplozija potresla Kabul, desetine ranjenih


Eksplozija se dogodila u kvartu u kojem se nalaze strane ambasade, a prve informacije ne govore o smrtno stradalima.

Snažna eksplozija pogodila je glavni afganistanski grad Kabul, odnosno njegov dio u kojem su smještena veleposlanstva, pri čemu je ozlijeđeno najmanje 60 ljudi, potvrdili su dužnosnici afganistanskog ministarstva zdravstva.

Izvori su naveli kako se eksplozija dogodila u četvrti Zanbaq. Za sada nema informacije o smrtno stradalima.

"Najmanje 60 osoba dovezeno je u bolnice nakon eksplozije", potvrdio je Waheed Majroh, glasnogovornik afganistanskog ministarstva zdravstva, u izjavi za Al Jazeeru.

Al Jazeerin reporter Qais Azimy javio je iz Kabula kako je mjesto napada vrlo važno jer se nalazi u blizini predsjedničke palače i mnogih inozemnih veleposlanstava.

Stub dima

"Kabul je bio vrlo tih posljednjih tjedan dana. Policija je potvrdila da je ovo jedna od najvećih eksplozija koje su se dogodile u Kabul", javio je Azimy.

Na društvenim mrežama odmah su objavljene fotografije na kojima se može vidjeti visoki stub dima, pa i brojna oštećenja na stotinjak metara udaljenim kućama, uglavnom na prozorima i vratima.

"Eksplozija je bila toliko snažna da je razbila sve moje prozore. Nisam prije čula nešto tako snažno", rekla je za Al Jazeeru Fatima Faizi, stanovnica Kabula.

Uskoro opširnije.

(Izvor: Al Jazeera)

Tagovi
Topic
Objavio: Wed, 31/05/2017 - 06:35

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top