Snijeg stigao i u BiH: Bijeli pokrivač na planinama i u sjevernim dijelovima zemlje

Home

Snijeg stigao i u BiH: Bijeli pokrivač na planinama i u sjevernim dijelovima zemlje


Iako je većina građana BiH tokom prijepodneva uživala u proljetnom suncu, večeras nam stiže velika promjena vremena koju najavljuju meteorolozi, a već se takva promjena primjećuje na bh. planinama.

Naime, sa Vlašića stižu snimci prvog aprilskog snijega koji pada na ovoj bh. planini, a vrlo je moguće da će se snježne padavine proširiti i na ostatak BiH, jer se sa sjeverozapada očekuje jače naoblačenje koje će uzrokovati pad temperature, kišu i snijeg u cijeloj zemlji.

U Bosni se već od poslijepodnevnih sati očekuje kiša koja će prerasti u susnježicu i snijeg, dok će u Hercegovini znatno zahladnjeti, sa velikom mogućnošću kiše.

Snijeg je već počeo padati i u blizini gradova na sjeveru BiH, pa se tako zbog snijega na kolovozu otežano saobraća na prevojima Komar (Travnik - Donji Vakuf) i Koprivnica (Bugojno - Kupres), saopćili su iz BIHAMK-a. Također, navodi se i da se već vide tragovi snijega u blizini Mrkonjić Grada, Banja Luke i Skender Vakufa.

Takvo vrijeme se očekuje i u naredna tri dana, sve do noći s petka na subotu, kada se očekuje postepeno smanjenje oblačnosti, koje bi za vikend moglo rezultirati prestankom padavina.

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Tagovi
Objavio: Tue, 18/04/2017 - 15:21

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top