Snimio trenutak u kojem su policajci ubili trojicu napadača u Londonu

Home

Snimio trenutak u kojem su policajci ubili trojicu napadača u Londonu


U stravičnom napadu u Londonu noćas je ubijeno šest osoba, a trojica napadača, koje je policija ubila za samo nekoliko minuta, nosila su prsluke koji su izgledali kao bombe, no policija je objavila kako su bili lažni.

 Fotografija  jednog od napadača noćas je obišla svijet, a snimio ju je Gabriele Sciotto, fotograf koji je u blizini mjesta napada pratio finale Lige prvaka.

Sciotto je za BBC ispričao kako je potrčao prema mjestu napada jer je vidio muškarca kako trči s prslukom koji je izgledao kao bomba.

 - Policajac se pokušao postaviti između napadača i ljudi - rekao je Sciotto koji je počeo bježati kad su napadači krenuli prema njemu, ali skrenuli tražeći izlaz. Tada je i on krenuo nazad i za samo nekoliko sekundi policajci su ubili svu trojicu. 

- Na prvu sam pomislio da prsluci nisu stvarni, no ja nisam neko ko je mogao to prosuditi jer nemam iskustva. Meni su samo izgledali kao igračke - rekao je Sciotto koji je izjavio i kako je bio u sličnim situacijama.

 - Ne znaš koliko to može biti opasno, dok se ne staviš u središte. Policajac me mogao upucati jer smo tamo bili ja, oni i napadači, tako da sam imao sreće - prenosi Evening Standard.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Tagovi
Topic
Objavio: Ned, 04/06/2017 - 08:48

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top