Snježna idila na bh. planinama: Evo kakve su prognoze za snijeg u gradovima BiH (VIDEO)

Home

Snježna idila na bh. planinama: Evo kakve su prognoze za snijeg u gradovima BiH (VIDEO)


Snijeg na Bjelašnici padao je svega pola sata, potvrđeno je za Avaz.ba iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda danas u 12 sati.  

- Na vrhu ove planine počeo je padati u 9.30 sati i nije se zadržao na kolovozu. Snijeg je padao svega 30 minuta. Trenutno je na Bjelašnici mirno, nema padavina – kazao je za Avaz.ba Kemal Šehbajraktarević, šef mreže meteorološke stanice.

Prema riječima Damira Šantića iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, snijeg se u Bosni i Hercegovini neće dugo zadržati.

- Moguće je da se nađe na planinama, ali što se tiče Sarajeva, snijeg ne dolazi u obzir. Vrijeme je trenutno 11 stepeni (u 12 sati, op.a.), i sve dok je temperatura zraka iznad dva stepena nema izgleda za "bijeli pokrivač" – dodao je Šantić.

Slična situacija je i s ostalim većim gradovima u Bosni i Hercegovini, pa su, prema riječima Šantića, male šanse da padne snijeg. 

Portal Avaza već je objavio informaciju da je snijeg počeo padati na Jahorini i Romaniji, a prema informacijama s lica mjesta, bijeli pokrivač trenutno pada na planini Čvrsnici.

Trenutna temperatura na ovoj planini iznosi 2,5 stepeni Celzijusa, a kamere portala Blidinje.net koje emituju uživo, prikazuju pravu snježnu idilu na ovoj planini.

 

(Izvor: Avaz)

Tagovi
Objavio: Wed, 20/09/2017 - 13:13

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top