Home

Šok u Parizu: Nejmar traži od PSG-a da proda Kavanija

19 Sep

Šok u Parizu: Nejmar traži od PSG-a da proda Kavanija

Posljednjih dana u svlačionici PSG-a vlada prava drama, tvrde francuski i španski mediji. Nakon Nejmarovog (Neymar) i Kavanijevog (Cavani) sukoba oko toga ko će da izvodi prekide tokom meča sa Lionom (Lyon) u nedjelju.

Odnosi između njih dvojice su vrlo brzo dostigli tačku usijanja, pa je Nejmar, navodno, od čelnika kluba tražio radikalnu mjeru - prodaju Kavanija već u januaru. Katalonski "Sport" tvrdi da je Nejmar dolaskom u PSG dobio garancije da će biti neprikosnoveni lider tima, nedodirljivi igrač, ali da je Kavani pokazao da će na terenu morati da poštuje godine provedene u klubu. 

- To je, naravno, za Nejmara neprihvatljivo, jer je jedan od razloga zbog kojih je otišao iz Barcelone bio upravo to što nije mogao da dobije status glavnog igrača - tvrdi "Sport". Kavani je u izjavio za urugvajske medije pokušao da smiri strasti. 

- Znam šta je posao medija, ali priča je napumpana. Ništa se posebno nije dogodilo - rekao je Kavani.

"L'equipe",.međutim, navodi i da razlog sukoba nije samo sujeta, već i novac.  Kako navodi francuski list, Kavani u ugovoru ima klauzulu da će dobiti milion eura, ako bude prvi strijelac lige. 

Ne zna se da li Nejmar ima sličan bonus u svom ugovoru - piše ugledni list.  Trener Unai Emeri (Emery) je jučer pokušao da nađe diplomatsko rješenje.

Rekao sam im da takve stvari riješe između sebe - rekao je Španac..

 

(Izvor: Avaz)
 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top