Sony će nakon 1989. ponovno proizvoditi gramofonske ploče

Home

Sony će nakon 1989. ponovno proizvoditi gramofonske ploče

Japanski div elektroničke industrije Sony, iz svoje je proizvodnje gramofonske vinilne ploče izbacio 1989. godine, kada je potražnja za njima gotovo zamrla, a kupci se okrenuli tada vrlo popularnim CD-ima i drugim novijim tehnologijama za snimanje i reprodukciju zvuka.

Međutim, retro osjećaj koji vinil pruža posljednjih je godina doveo do situacije gdje, uz streaming glazbe, ploče ostaju jedini medij koji bilježi porast prodaje.
 
Shvatili su ovo brojni manji proizvođači i izdavači, pa s vremena na vrijeme neka ekskluzivnija glazbena izdanja na tržište stižu i na vinilu.

Sada je sličnim putem odlučio krenuti i Sony, pa su putem glasnogovornika za AFP potvrdili da će njihova podružnica Sony Music Entertainment do marta sljedeće godine početi ponovno tiskati vinilne gramofonske ploče,  budući da u Japanu postoji samo jedan proizvođač ploča, Toyokasei, koji ne može zadovoljiti rastuću potražnju, piše bug.hr.
 
Doznaje se i da je Sony trenutno u potrazi za starijim inženjerima koji bi im mogli pomoći u pokretanju proizvodnje, jer, dakako, mlađih stručnjaka za to područje nema. Za sada nije poznato u kolikim će nakladama i kakvu muziku Sony izdavati na pločama.

 

(Izvor: Avaz.ba)

Objavito: Čet, 06/29/2017 - 21:03

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top