Spašavala supruga i poginula: Sin bio ispred i gledao požar

U jednoj kući u zagrebačkom naselju Kozari Put noćas je izbio požar. Unutra su bili muž i žena, a njihov sin (39) izvana je sve posmatrao. Iako je žena prvo uspjela izaći van, u kuću se vratila da spasi teško pokretnog muža.

Žena je poginula, a muškarac je povrijeđen u požaru kuće u Zagrebu. Poziv u pomoć policija i vatrogasci dobili su jutros oko 2.40 sati. Vatrogasci su stigli brzo, ali su se do kuće vrlo teško probili jer se nalazi u uskoj uličici.

Kada su stigli, razbili su prozor da dim izađe van. U kući su bili žena (64) i muškarac (75). Njihov 39-godišnji sin stajao je ispred kuće i posmatrao požar. Komšije su čule zapomaganje i pozive u pomoć.

Iako je žena prvo izašla iz kuće, nakon nekoliko trenutaka vratila se kako bi spasila teško pokretnog muža koji je ležao u krevetu, ali nije uspjela.

Kad su ušli u kuću, vatrogasci su prvo izvukli muškarca, koji je još davao znake života. Hitna ga je prevezla u bolnicu, a kako neslužbeno saznaje "24sata.hr", nalazi se u kritičnom stanju. Njegova supruga preminula je na putu do bolnice, najvjerovatnije, zbog pretjeranog udisanja dima. 

Nakon što je policija obavila razgovor sa sinom, smjestili su ga, kako neslužbeno saznaje "24.sata.hr", na Odjel psihijatrije.