SPROVOĐENJE MJERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI U USK: Potpisan sporazum sa Domom zdravlja Cazin

Home

SPROVOĐENJE MJERA ENERGETSKE EFIKASNOSTI U USK: Potpisan sporazum sa Domom zdravlja Cazin


U svrhu implementacije Studije o energetskoj efikasnosti javnih objekata USK 2015-2017. i Plana njenog provođenja, 20. septembra su u Ministarstvu građenja i prostornog uređenja potpisani sporazumi o sufinansiranju projekata u tri doma zdravlja - Bihać, Cazin i Sanski Most. Do sada su korisnici ovih projekata uglavnom bile obrazovne ustanove.

Kako je 2017. godina proglašena  godinom zdravstva u USK, aktivnosti investiranja u energetsku efikasnost ovaj put usmjerene su u tri zdravstvene ustanove.Time će se poboljšati uslovi rada, ali i smanjiti potrošnja energenata što će za rezultat imati uštede u budžetu USK.

U sklopu projekta „Bolja energetska efikasnost u domovima zdravlja“ 50.000 maraka koje će dobiti Dom zdravlja Bihać biće uloženo za zamjenu stolarije na prvom spratu gdje su prostorije Hitne službe.

U Domu zdravlja Cazin provodi se projekat rekonstrukcije grijanja u ukupnoj vrijednosti  od 380.000 maraka tako da će im ova sredstva dobro doći za rekonstrukciju kotlovnice koju će vršiti i u Domu zdravlja Sanski Most.

Sprovođenjem mjera energetske efikasnosti za koje je nadležno Ministarstvo za građenje i prostorno uređenje značajno će se poboljšati uslovi rada u ove tri zdravstvene ustanove, a smanjenjem potrošnje energenata ostvariće se i određene uštede u budžetu Kantona.


(Izvor: RTVUSK)

 

 

 

Tagovi
Topic
Objavio: Čet, 21/09/2017 - 21:30

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top