Vučić: Srbija uplatila pomoć Drvaru od oko dva miliona KM

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas pomoć općini Drvaru iznosu od oko dva miliona KM za projekte od interesa za građane.

- Sretan sam što sam sa vama i što možemo da malo pomognemo. Danas smo prebacili dva miliona maraka za Drvar - kazao je Vučić novinarima, nakon što je posjetio tu općinu zajedno s članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom.

Kazao je i da je došao u tu lokalnu zajednicu kako bi ohrabrio njene stanovnike da ostanu na, kako je naveo, svojim ognjištima.

- Dat ćemo još koliko bude potrebno, da se razvijate...Srbija je uz vas - najavio je on i također dodao da će biti donesena posebna odluka o investitorima koji žele da ulažu u Glamoč, Bosansko Grahovo, Drvar i Bosanski Petrovac.

Nakon posjete dječijem vrtiću, Vučić i Dodik su se sastali i sa načelnicima općina Drvar, Glamoč, Bosanski Petrovac i Bosansko Grahovo, te pojedinim poslanicima u parlamentu BiH i delegatima u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Sa srbijanskim predsjednikom u Drvaru borave i ministri odbrane i finansija Aleksandar Vulin i Siniša Mali, a prije Drvara su u Grahovu posjetili rodnu kuću Gavrila Principa te najavili da će u narednom periodu biti pronađen način za njeno dodatno uređenje, piše Dnevni avaz.

Delegacija iz Srbije prisustvovat će večeras u Drvaru akademiji nazvanoj „Dani sjećanja“, u pomen, kako je najavljeno, na sve srpske žrtve stradale u ratovima tokom 20. vijeka.