Srbijanac je suprugu mučki ubadao kuhinjskim nožem: Tijelo našli u fioci kreveta

Policija
Predao se austrijskim policajcima

 

Nenad L. (26) sedam puta je izbo svoju suprugu Dajanu Lazarević (23) u stanu u Salcburgu, a djevojka je preminula usljed obilnog krvarenja, piše u izvještaju obdukcije, prenio je portal SN.

Priznao djelo

Dajana je ubijena u nedjelju navečer, kad je suprug od koga se razvodila prekršio zabranu prilaska i došao u stan u kojem je živjela sa njihove dvije kćerkice. Kad je ušao posvađali su se, pa je Nenad dograbio kuhinjski nož, izbo Dajanu, sakrio njeno tijelo u fioku kauča, a potom pozvao dadilju da pričuva djecu. Kada je dadilja došla, mirno je otišao do stanice i predao se policiji.

- Prema nalazima sudske medicine, osumnjičeni je žrtvu sedam puta ubo u gornji dio tijela i vrat kuhinjskim nožem. Uzrok smrti je krvarenje - rekla je portparol policije Karin Temel za SN.

Nenad L. je na saslušanju priznao da je ubio suprugu jer mu je rekla da ga ostavlja, ali je tvrdio da mu to nije bila namjera. On je, kako prenosi portal, jučer prebačen u zatvor.

- Sigurno je bilo da će mu biti određen pritvor zbog sumnje da je izvršio tako teško djelo kao što je ubistvo. U tim slučajevima pritvor je maltene obavezan - rekla je Elena Haslinger iz tužilaštva.

Nakon zločina u Salcburgu je održan protest koji su mediji nazvali spontanim. Naime, građani su reagovali poslije ubistva Srbijanke.

- Oko 40 ljudi se okupilo u ponedeljak i protestovalo zbog nasilja nad ženama - objavili su mediji.

Izašao iz pritvora

Prema najnovijim informacijama, Nenad L. je 25. februara izašao iz pritvora u kojem je bio dva mjeseca, nakon što je na proslavi katoličkog Božića napao šuraka nožem, prijetio tašti i povrijedio tasta.

- On je osuđen na 12 mjeseci zatvora jer je dvije godine maltretirao suprugu i njenu porodicu. Dajana ga je prijavila da je napada, davi i prijeti ubistvom. Vrijeme provedeno u pritvoru mu je uračunato u kaznu, a sud mu je izrekao i mjeru zabrane prilaska i bilo kakvog kontakta sa suprugom.

 

Foto: Ilustracija