Home

Šta je pred početak Serie A Edin Džeko rekao Riadu Bajiću?!

17 Aug

Šta je pred početak Serie A Edin Džeko rekao Riadu Bajiću?!

Edin Džeko i Riad Bajić prošli su kroz istu školu. Oba bh. reprezentativca loptu su naučili šutati u omladinskim selekcijama FK Željezničar, a danas obojica s mnogo uspjeha igraju za klubove iz Serie A.

Bajić, koji je nedavno iz turskog Konyaspora prešao u Udinese, s nestrpljenjen očekuje početak nove sezone italijanskog fudbalskog šampionata. Bivši napadač najtrofejnijeg bosanskohercegovačkog kluba svjestan je da je Serie A izuzetno kvalitetna, no boljeg savjetnika od kapitena svoje reprezentacije Bajić nije mogao poželjeti.

Edin Džeko dobro zna kako je u Italiji preći put od trnja do zvijezda. Dijamant se u prvoj sezoni prilično namučio u dresu Rome, da bi već u drugoj ekplodirao i sa 29 postignutih golova stigao do titule najboljeg strijelca. Nema ništa bolje od prilike za čuti bilo kakav savjet od najboljeg strijelca Serie A, pogotovo u slučaju Bajića koji tek očekuje svoj prvenstveni debi.

Edin Džeko mi je rekao koliko je teško postići gol u Serie A. Ipak, stigao sam u dobar klub i vjerujem da će mi saigrači dosta pomoći u tome – rekao je Riad Bajić na današnjoj pres-konferenciji na kojoj su predstavljena najnovija pojačanja Udinesea.

Bajić koji je svoje mjesto našao među kandidatima selektora Mehmeda Baždarevića za mečeve kvalifikacija za SP sa Kiprom i Gibraltarom nije krio svoje oduševljenje dolaskom u Italiju i potpisom za Udinese.

Sretan sam što sam napokon stigao u Italiju i što ću igrati za Udinese – dodao je bh. reprezentativac.

 

(Izvor: Sop.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top