Home

Šta se dešava sa Renatom Sanchesom?

20 Jun

Šta se dešava sa Renatom Sanchesom?

Malo ko je očekivao da će karijera Renata Sanchesa krenuti nizbrdo nakon što je prošlog ljeta ostvario veliki transfer iz Benfice u Bayern.

Sanches je sa Portugalom osvojio Evropsko prvenstvo u Francuskoj, a onda se pridružio Bayernu za koji je u prošloj sezoni odigrao samo 17 utakmica u Bundesligi.

To nije toliko loše za nekoga ko ima 19 godina, ali problem je što je mnogo više igrao u jesenjem, nego u proljetnom dijelu sezone. Osim toga, mladi Portugalac još uvijek čeka na prvi gol u dresu Bayerna.

Sanches je s vremenom padao u drugi plan, a to se odrazilo i na njegov status u reprezentaciji.

Mlada zvijezda Bayerna nije bila na spisku za Kup Konfederacija, na kojem Portugal trenutno nastupa, ali je zato član mlade reprezentacije koja igra na Evropskom prvenstvu u Poljskoj.

Međutim, Renato Sanches nije bio u prvoj postavi Portugala na utakmici protiv Srbije (2:0) u 1. kolu, a u igru je ušao u 59. minuti umjesto Carvalha.

Šta se tačno dešava sa Sanchesom teško je reći, a ostaje da se vidi hoće li u novoj sezoni ipak opravdati novac koji je uložen u njega.

Podsjetimo, Bayern ga je Benfici platio čak 35 miliona eura, što je jedan od najvećih transfera u historiji slavnog kluba iz Munchena.

 

(Izvor: SportSport.ba)

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top