Stanje na cestama

radovi
U toku su radovi na rekonstrukciji mosta preko rijeke Ljubine u Semizovcu (M-18). Iz smjera Tuzle vozila se preusmjeravaju na put Semizovac-Ilijaš-Podlugovi-Sarajevo. Vozila koja se kreću iz pravca Sarajeva prema Tuzli i Ilijašu, kao i vozila iz pravca Ilijaša za Sarajevo saobraćaju naizmjenično, jednom trakom.

 

Obustavljen je saobraćaj kroz tunel Ormanica (na putu Srebrenik-Orašje) i kroz tunel Vinac (Jajce-Donji Vakuf). U funkciji su alternativni pravci.

Zbog radova na sanaciji mosta u naselju Reljevo (Jošanica-Stup) saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

Na magistralnom putu Zenica-Nemila (kroz tunel Vranduk) od 05 do 21 sati saobraća se nesmetano (dvosmjerno). Od 21 sati do 00:30 sati vozila se propuštaju naizmjenično, dok je od 00:30 do 05 sati saobraćaj kroz tunel obustavljen. Za vrijeme obustave vozila do 7,5 tona ukupne mase mogu koristiti obilaznicu kroz naselje Tetovo, a vozila iznad 7,5 tona alternativne pravce Doboj-Šićki Brod- Sarajevo i Žepče-Zavidovići-Olovo-Sarajevo.

Radovi na sanaciji mostova u toku su na magistralnim putevima: Srebrenik-Šićki Brod (u mjestu Drenik), Olovo-Semizovac (preko rijeke Ljubine), na ulazu u Jajce, kao i most na petlji Blatuša kod Zenice. Na ovim lokacijama saobraća se usporeno.

Izdvajamo i ostale dionice gdje je zbog sanacionih radova izmjenjen režim saobraćanja: Doboj-Šešlije (dionica Johovac-Rudanka), Bugojno-Gornji Vakuf/Uskoplje, Prijedor-Kozarac, Grude-Posušje i Kiseljak-Busovača.

Na graničnim prelazima zadržavanja su do 30 minuta. Na graničnim prelazima Hum i Metaljka nije dozvoljen ulazak u Crnu Goru, dok je granični prelaz Deleuša od ranije zatvoren zbog radova. 

Apelujemo na vozače da voze maksimalno oprezno, da drže odstojanje između vozila i da izbjegavaju rizična preticanja.