Stanje na putevima: Vozači oprez, mogući odroni

Home

Stanje na putevima: Vozači oprez, mogući odroni


Zbog saobraćajne nezgode potpuno je u prekidu odvijanje saobraćaja na magistralnom putu M-4 Lukavac-Tuzla, kod mjesta Bistrac. U toku je obavljanje policijskog uviđaja. 

Na putevima u BiH ovoga jutra saobraća se po pretežno vlažnom kolovozu, uz slab do umjeren promet vozila. Na brojnim dionicama učestali su sitniji odroni, pa vozačima savjetujemo da voze opreznije i da izbjegavaju rizična preticanja.

Zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj u tunelu Kalovita Brda, na dionici magistralnog puta M-5 Sarajevo-Pale. Vozila su preusmjerena na obilaznicu u neposrednoj blizini. Do 17. 09.2017.godine u vremenu od 11:00 do 11:45 sati radi održavanja penjačkog festivala „Drill and Chill Festival“ dolaziće do obustave saobraćaja na magistralnom putu M-16 Karanovac-Crna Rijeka u kanjonu Tijesno (u blizini rafting slalom staze).

U vrijeme obustave saobraćaj će se preusmjeravati na putni pravac Banja Luka-Čađavica-Mrkonjić Grad.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: M-14.1 Odžak-Donji Svilaj, M-18 Stupari–Kladanj i M-4 Simin Han-Kalesija, kao i regionalne puteve: R-469 Živinice-Međaš, R-461 Srebrenik-Donja Orahovica i R-414 Banja Luka-Turbe.

Na graničnim prelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta..

 

(Izvor: Avaz.ba)
 

Objavio: Ned, 10/09/2017 - 08:24

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top