Home

Steven Seagal na pragu novog posla: Specijalna brigada vojske Srbije traži aikido majstora

16 May

Steven Seagal na pragu novog posla: Specijalna brigada vojske Srbije traži aikido majstora

Svjetski poznati glumac Steven Seagal bi veoma lako mogao dobiti posao u vojsci Srbije.

Naime, u Specijalnoj brigadi Vojske Srbije nema zaposlenih instruktora borilačkih vještina, pa se kadrovi koji će izvoditi obuku biraju kroz proceduru javnih nabavki.
Kako piše "Politika", traže se dva majstora realnog aikida s crnim pojasom šesti dan, koji bi u svakom trenutku trebalo da budu na raspolaganju Specijalnoj brigadi Vojske Srbije.

Ovi instruktori moraju da imaju certifikat za rad u skladu s programom Ljube Vračarevića, a potrebno je da prođu sigurnosne provjere kako bi mogli da drže časove u vojnom objektu, tačnije u kasarni "Rastko Petrović" u Pančevu, gdje je sjedište Specijalne brigade.

Ljubomir Vračarević postao je majstor aikidoa 1971. godine, ali je, poštujući dostignuća japanskih majstora, izgradio svoj stil primjeren mentalitetu, konstituciji i tradiciji ljudi podneblja s kog potiče, navodi se na stranici Wikipedia i dodaje da je dugi niz godina radio s policijom i specijalnim jedinicama vojske, piše Blic.rs.

S druge strane, još jedan poznati aikido majstor spominjao se nedavno kao mogući trener srbijanskim specijalnim jedinicama.

Radi se o holivudskom glumcu Stevenu Seagalu, koji je boravio u Beogradu krajem 2015. godine. On je tada izjavio da nije dobio zvaničan poziv iz Srbije da obučava specijane jedinice, ali da bi, ako bi ga dobio, to odmah prihvatio.

 

(Izvor: Avaz.ba)

 

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top