Home

Stevo Nikolić vjeruje u naslov

03 May

Stevo Nikolić vjeruje u naslov

Napadač Željezničara optimističan je pred duel protiv Zrinjskog na Grbavici.

Svi oni koji su gledali utakmicu između Slobode i Željezničara (2:2) svjesni su da plavi moraju biti sretni osvojenim bodom u Tuzli, jer su odigrali utakmicu ispod svojih mogućnosti.

Kriza igre i rezultata

Slavko Petrović nakon meča je zamjerio manjak borbenosti svojim igračima, a ako ćemo analizirati proljetni dio, jasno je da ima i trenerovih grešaka, s obzirom na to da su pojedinci i više nego umorni od napornog ritma. Jasno se to vidi na Blagojeviću, Bogičeviću, pa i Lendriću, koji je nosio plave u proteklom periodu i jedan je od najzaslužnijih što je Željo na prvom mjestu.

U nekoliko situacija Petrović je mogao odmoriti Lendrića, a nakon utakmice u Tuzli, jasno je da je i morao, jer Stevo Nikolić već odavno, zapet k’o puška, čeka svoju šansu.

Na Tušnju je ušao zajedno sa Samirom Bekrićem i okrenuo igru u korist tima sa Grbavice, a na kraju je postigao i gol za 2:2.

Da li je postojao penal nad Blagojevićem?

"Osvojili smo bod iako smo ušli loše u utakmicu i moramo se uozbiljiti, jer nam dolazi ozbiljan protivnik, koji će svaku našu grešku kazniti" ,kaže nam Nikolić, najavljujući derbi sa Zrinjskim, koji će se u subotu igrati na Grbavici.

"Taj meč neće riješiti pitanje prvaka iako to iz Mostara tvrde, jer imamo još tri kola do kraja, ali će sigurno biti lakše ukoliko pobijedimo."

Nikolić još jednom kaže kako je igra u Tuzli bila loša, ali na kraju je najbitniji osvojen bod.

"Bod nam daje nadu da smo, uprkos neshvatljivim padovima u igri, imali samo loš dan u Tuzli. Možda imamo krizu igre i rezultata, ali imamo kvalitet i kapacitet da prvenstvo privedemo kraju i osvojimo titulu. Sarajevo ima težak raspored, Zrinjski nam dolazi i mi gledamo samo sebe, jer ukoliko budemo maksimalno skoncentrisani, što je jako bitno, možemo se na kraju sezone sa navijačima radovati naslovu prvaka" ,optimističan je Nikolić, koji je ove sezone postigao šest pogodaka, tri u prvenstvu i tri u Kupu.

Prilika od početka?

"Ne razmišljam o tome ko će igrati i ko će dobiti priliku, već isključivo o tome koji će biti konačan rezultat. Za mene je najbitnije da pobijedimo i ovo su trenuci kada niko ne smije gledati sebe, već isključivo dobrobit ekipe. Vjerujem da će nam i navijači dati dodatnu snagu i vjetar u leđa, sada kada se lomi prvenstvo, jer njihova podrška je i najbitnija. Nadam se i vjerujem da ćemo se na kraju radovati tituli. To mi je velika želja, kaže Stevo Nikolić, koji je ove sezone u Premijer ligi pogađao protiv Radnika za tri boda, protiv Širokog u pobjedi od 2:0 i protiv Slobode za bod na Tušnju.

Ne bi nas iznenadilo da protiv Zrinjskog, za kojeg je i igrao, dobije priliku za igru od prve minute, koju je možda i ranije zaslužio, barem u posljednjih 15 minuta kao zamjena za najboljeg strijelca lige Ivana Lendrića."

 

(Izvor:oslobodjenje.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top