Home

STIŽE KINESKI iPHONE: Xiaomi službeno otkrio svoje novo mobilno čudo

21 Apr

STIŽE KINESKI iPHONE: Xiaomi službeno otkrio svoje novo mobilno čudo

Većina glasina vezanih uz Xiaomijevu novu perjanicu Mi 6 pokazala se istinitima.

Najnoviji i najsnažniji uradak mlade kineske tvrtke u sebi krije moćni Qualcommov čip Snapdragon 835, kao i dvostruki sustav kamerica. Međutim, postoji i razočaranje - Xiaomi je odlučio pratiti pogrešne trendove u industriji.

Valja ići redom. Dizajn nove perjanice nije doživio posebne izmjene u odnosu na lanjske modele, no u Xiaomiju naglašavaju kako su proizvodne procese ispeglali do maksimuma. 5,15-inčni Mi 6 donosi zakrivljeni komad stakla s obje strane (ili keramiku straga kod premium izdanja) smješten u čelični okvir. Samo za izradu okvira navode kako je potrebno 12 dana uz 40 različitih procesa. Xiaomi je naglasio i činjenicu kako su im elementi u uređaju smješteni poravnato (u sklopu Aligned Design Concept pristupa). Uglavnom, ne čudi kako Xiaomi i dalje nazivaju kineskim Appleom. 

Spomenuto premium izdanje ne krasi tek keramika umjesto kemijski ojačanog stakla, već i pozlaćeni (18K) okviri stražnjih kamerica za dašak ekskluzivnosti.

Dvostruki sustav kamerica straga nije izbočen van kućišta uređaja, a čine ga dva 12-megapikselna senzora uparena s širokokutnom i tele-optikom (dvostruki optički zoom) na sličan način kao kod iPhonea 7 Plus. Štoviše, tu je i Portrait Mode, još jedna stvar iz Applea. Valja imati na umu kako je optička stabilizacija uključena samo na širokokutnoj kameri.

Pored spomenutog Snapdragona 835, tu je još 6GB radne memorije te 64GB ili 128GB spremišnog prostora. Zaslon je ostao iste razlučivosti kao lani - 1080p. Baterija je izvrsnih 3.350mAh, a čitač otiska prstiju je smješten na istoj glavnoj tipki sprijeda kao lani.

Xiaomi se odlučio pratiti Apple u još jednom i kontroverznom potezu - uklanjanju 3,5-milimetarskog audio priključka. Potez je posebno bizaran s obzirom da Xiaomi ima brdo vlastitih slušalica s tim provjereno dobrim načinom povezivanja, no čini se kako su se na njega odlučili radi (kakve-takve) vodootpornosti koja krasi Mi 6. Uz tu su uređaj opremili i stereo zvučnicima. 

Za sada su poznate cijene za kinesko tržište. 64GB model će koštati 360 američkih dolara, 128GB 420 dolara, dok će ekskluzivno keramičko izdanje uređaja koštati 435 dolara.

 

(Izvor: Slobodna-bosna.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top