fbpx Stiže nam vojna pomoć od Kine teška 2,66 miliona KM

Stiže nam vojna pomoć od Kine teška 2,66 miliona KM

Home

Stiže nam vojna pomoć od Kine teška 2,66 miliona KM


Vijeće ministara BiH utvrdilo je osnov za pokretanje postupka za vođenje pregovora između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva narodne odbrane Kine o vojnoj pomoći BIH od oko 2,66 miliona KM.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, utvrdilo je Prijedlog osnova za zaključivanje Nota sporazuma o finansijskoj saradnji između s Vladom Njemačke kojim se BIH na raspolaganje daje dotacija u iznosu oko 19 miliona eura.

Sredstva su namijenjena za dodatne mjere zaštite okoliša u energetskom sektoru, u iznosu 5,5 miliona eura te odvođenje i pročišćavanje otpadnih voda u Zenici i prateće mjere uz ovaj projekt, u iznosu 13,5 miliona eura.

Vijeće ministara je donijelo odluku o formiranju Koordinacionog odbora za sigurnosnu, protokolarnu i medijsku pripremu zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, koja će biti održana početkom jula ove godine u Sarajevu.

Vijeće ministara BiH, na osnovu mišljenja Agencije ​​​za državnu službu BiH, imenovalo je Marinka Zeljka na dužnost direktora Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost Bosne i Hercegovine. 

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

Tagovi
Objavio: Tue, 13/06/2017 - 20:16

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top