13 Jun

Stiže nam vojna pomoć od Kine teška 2,66 miliona KM

Vijeće ministara BiH utvrdilo je osnov za pokretanje postupka za vođenje pregovora između Ministarstva odbrane BiH i Ministarstva narodne odbrane Kine o vojnoj pomoći BIH od oko 2,66 miliona KM.

Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva finansija i trezora, utvrdilo je Prijedlog osnova za zaključivanje Nota sporazuma o finansijskoj saradnji između s Vladom Njemačke kojim se BIH na raspolaganje daje dotacija u iznosu oko 19 miliona eura.

Sredstva su namijenjena za dodatne mjere zaštite okoliša u energetskom sektoru, u iznosu 5,5 miliona eura te odvođenje i pročišćavanje otpadnih voda u Zenici i prateće mjere uz ovaj projekt, u iznosu 13,5 miliona eura.

Vijeće ministara je donijelo odluku o formiranju Koordinacionog odbora za sigurnosnu, protokolarnu i medijsku pripremu zajedničke sjednice Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Hrvatske, koja će biti održana početkom jula ove godine u Sarajevu.

Vijeće ministara BiH, na osnovu mišljenja Agencije ​​​za državnu službu BiH, imenovalo je Marinka Zeljka na dužnost direktora Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost Bosne i Hercegovine. 

 

(Izvor: Radiosarajevo.ba)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top