Stiže promjena: Evo kakvo će vrijeme biti naredna tri dana, pripremite se

asd
Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena

Danas se očekuje više oblačnosti u Hercegovini i jugozapadu Bosne gdje lokalno može pasti malo kiše, prema prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda. U većem dijelu Bosne malo do umjereno oblačno vrijeme. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Vjetar umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 stepeni, na jugu zemlje do 12 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 15 i 22 stepena.

Biometeorološka prognoza

Nastavlja se period ugodnijih biometeoroloških prilika. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Nakon prohladnog, mjestimično maglovitog jutra, kada je poželjno posvetiti više pažnje odijevanju, danju će temperature porasti i bit će ugodnije, uz više sunca, prikladno za boravak na otvorenom. Sa noćnim satima ponovo će biti svježije, stoga bi hronični bolesnici trebali biti oprezniji, umanjiti aktivnosti i reducirati kretanje.

Sutra i prekosutra

U petak, 22. oktobra 2021., u Bosni i Hercegovini se očekuje jače naoblačenje sa zapada koje će usloviti kišu i pljuskove. Jače padavine tokom noći na subotu. Vjetar slab većinom južnog smjera. Na sjeveru i sjeveroistoku Bosne vjetar sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 8 i 13 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.

U subotu, 23. oktobra 2021., u Bosni i Hercegovini oblačno sa kišom. Na vrhovima planina će padati i snijeg. U poslijepodnevnim satima postepeno slabljenje i prestanak padavina. Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 7 i 12 stepeni, na jugu zemlje od 14 do 18 stepeni.