Home

Štrajkuju deveti dan: Radnici Željeznica RS ispred Skupštine padali u nesvijest

19 Sep

Štrajkuju deveti dan: Radnici Željeznica RS ispred Skupštine padali u nesvijest

Deveti dan štrajka glađu desetak željezničara došlo je pred Narodnu skupštinu kako bi pokušali da razgovaraju sa nekim od nadležnih u toj instituciji.

Predsjednik Skupštine RS Nedeljko Čubrilović je u Novom Sadu, a kako je rečeno štrajkačima, niko drugi od nadležnih nije bio tu da sa njima razgovara.

Ponovo im se obratio narodni poslanik Adam Šukalo, koji je još jednom saslušao njihove zahtjeve. Šukalo je i juče posjetio štrajkače na banjalučkoj Željezničkoj stanici.

Danas je pred Narodnom skupštinom ponovo intervenisala Hitna pomoć, jer je pozlilo jednom od štrajkača glađu. To je treći radnik kojem je danas pozlilo, a ranije je hitna dolazila na banjalučku stanicu odakle su dva štrajkača odvezena, ali i zadržana na inspitivanjima, prenosi ATV.

Na banjalučkoj željezničkoj stanici glađu štrajkuje 12 radnika, a svakodnevno im podršku daje oko pedeset radnika Željezničara RS.

Iako im je zdravstveno stanje zbog štrajka glađu sve lošije, željezničari najavljuju da neće odustati i da će i dalje nastaviti sa štrajkom.

Osim naplate zaostalih potraživanja, željezničari od juče traže i smjenu direktora preduzeća Dragana Savanovića.

 

(Izvor: Fokus)

0 Comments

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top